Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziția personală Sorin Dumitrescu Mihăești sub patronajul Revistei de cultură Tribuna

Tribuna
Sorin Dumitrescu Mihăești

Revista de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, a adus la Cluj-Napoca expoziția personală a pictorului Sorin Dumitrescu Mihăești, peste treizeci de lucrări prezentate în sălile puse la dispoziție de Muzeul de artă al orașului.

Promovat de Tribuna încă din anul 2019, când Editura Tribuna a editat un album al artistului iar un număr de revistă a fost ilustrat cu lucrările sale, Sorin Dumitrescu Mihăești este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și în prezent își desfășoară activitatea la Muzeul Județean Argeș.  De-a lungul timpului a avut mai multe expoziții în țară și străinătate, printre care Galeria Avanpost București (1996); Art Gallery Timișoara (1998); Parlamentul României (1999 și 2001); Muzeul Judeţean Argeş, Pitești (2006); Casino Sinaia – Galeria Regală (2012); Goldart-București (2015); Paris, Salonul independenţilor (1992) și Institutul Cultural Român (2004); Augsburg, Germania (1992); Viena– The Gallery Steiner (2010). Lucrările sale se găsesc în colecții particulare din România și din străinătate.

Expoziția de la Cluj-Napoca a fost deschisă marți, 2 martie 2020, printr-o întâlnire a artistului cu reprezentanții presei, în sălile de expunere ale Palatului Bánffy (sediul Muzeului de artă clujean), ocazie cu care au luat cuvântul: Mircea Arman, manager și redactor șef al Tribunei, Vákár István, vicepreședinte al Consiliului județean Cluj, pictorul Sorin Dumitrescu Mihăești și Florin Gherasim, curatorul expoziției.

Lucrările prezente pe simeze la Cluj reprezintă un melanj, cu un puternic mesaj dramatic, între figurativ și abstract, impresionând, în primul rând, prin cromatica vie și deosebit de bogată despre care artistul afirma: „Eu comunic prin formă și culoare. Lucrările sunt secvențe din trăiri și stări. Acestea trebuie să incite privitorul, să îl determine să își pună întrebări, să vibreze la un roșu, să se emoționeze la un galben, să devină exaltat la un violet, etc. Credința mea este că acesta e rolul picturii.”

„Lumile lui Sorin Dumitrescu Mihăești ca lumi ale sensului au în prim plan omul ca noțiune generală surprinsă în persoana omului-copil, a cărui generalitate conceptuală este dată tocmai de lipsa aproape totală a dimensiunilor particulare ale feței personajelor, sugerând astfel universalitatea, conceptul, omul ca Dasein în sensul strict heideggerian de stare de deschidere (întotdeauna interioară, transcedentală) care prin imaginativ transcede spațiile în căutarea propriului sine” – a spus Mircea Arman în cuvântul său de la conferința de presă.

Expoziția poate fi vizitată până pe 21 martie, în intervalul orar 10-17, de miercuri până duminică inclusiv, în sălile de la parter ale Palatului Bánffy.

Revista de cultură Tribuna, instituție aflată în subordinea Consiliului județean Cluj, a adus la Cluj-Napoca expoziția...

Publicată de stiripesurse.ro pe Vineri, 5 martie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.