Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Reflexii ale Reginei Maria în Palatul Cotroceni' - de marţi, la Muzeul Naţional Cotroceni

Radu Pop
Wikipedia
Regina Maria

Expoziţia multimedia "Reflexii ale Reginei Maria în Palatul Cotroceni", care aduce în atenţia publicului, într-o manieră inedită, un patrimoniu recuperat, Salonul de Aur şi Dormitorul Argintiu (în prezent, Salonul Florilor şi Dormitorul Reginei), se va deschide, marţea viitoare, de la ora 17,00, în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni.

Concepute de Regina Maria la începutul secolului al XX-lea, cele două încăperi ale palatului, care în prezent nu mai există în forma lor iniţială, au fost recompuse cu ajutorul noilor tehnologii, apelând la numeroase surse istorice pentru o redare cât mai fidelă, transmite instituţia muzeală, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Expoziţia oferă vizitatorilor o veritabilă călătorie în timp, posibilă graţie reconstrucţiei 3D şi graficii digitale, prin care vor descoperi, printre altele, cum amenajarea diferitelor încăperi ale palatului de către Regina Maria reflectă evoluţia ei, de la tânără prinţesă aflată într-o ţară străină, la Regina României Mari.

Potrivit comunicatului, proiectul expoziţional, dezvoltat de Zeppelin Design by QGP, îmbină creativitatea Reginei Maria cu creativitatea contemporană, venind în întâmpinarea publicului cu "o experienţă imersivă", care să-l apropie de Muzeul Naţional Cotroceni, prin prezentarea, în premieră, a unor piese de patrimoniu şi să-l familiarizeze cu o perioadă importantă pentru istoria monarhiei, cea în care Regina Maria a locuit la Palatul Cotroceni.

Pentru realizarea acestei expoziţii, Muzeul Naţional Cotroceni a beneficiat de sprijinul Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", al Muzeului Naţional Peleş, al Muzeului Naţional de Artă al României şi al Arhivelor Naţionale ale României. Un aport important l-a avut parteneriatul cu Maryhill Museum of Art din Statele Unite ale Americii, un muzeu care s-a bucurat de atenţia şi donaţiile Reginei Maria, sub formă de obiecte de artă şi obiecte personale provenite din Salonul de Aur şi Dormitorul Argintiu.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 18 octombrie 2023 - 11 februarie 2024, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expoziţional, de marţi până duminică, în intervalul orar 9,00-17,00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381. La intrarea în muzeu se va prezenta un act de identitate în original (C.I. sau paşaport).

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES se numără printre partenerii media ai evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.