Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Serbările Încoronări' la Muzeul Naţional Cotroceni

muzeulcotroceni.ro
Muzeul Cotroceni

Expoziţia "Serbările Încoronării", realizată la aniversarea a 100 de ani de la încoronarea regilor României Mari, care readuce în atenţia publicului un moment unic din istoria ţării noastre, va fi vernisată, sâmbătă, de la ora 16,00, în Spaţiile Medievale ale Muzeului Naţional Cotroceni.

Prin fotografii, filme de epocă sau obiecte de patrimoniu, expoziţia propusă de Muzeul Naţional Cotroceni prezintă festivităţile Încoronării de la Alba Iulia, desfăşurarea evenimentelor ce au urmat la Bucureşti, cu accent pe Palatul Cotroceni, precum şi conceptele care au stat la baza construirii Catedralei Încoronării şi a realizării mantiilor şi coroanelor regale, informează instituţia muzeală, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Expoziţia poate fi vizitată, până pe 26 februarie 2023, în cadrul turului complet al muzeului sau în cadrul turului expoziţional, de marţi până duminică, în intervalul orar 9,00 - 17,00, doar în baza unei programări prealabile, la adresa de e-mail vizitare@muzeulcotroceni.ro sau la numerele de telefon 021.317.31.07/0725.518.381.

Pe 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, naşterea simbolică a României Mari era consfinţită prin încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Ceremoniile desfăşurate în oraşul din inima Transilvaniei, alături de sărbătorile organizate în Bucureşti pe 16 şi 17 octombrie 1922, au marcat înfăptuirea visului de veacuri de unire a tuturor românilor sub o singură coroană.

Serbările Încoronării au fost privite ca o modalitate de a celebra, după suferinţele şi disperarea anilor de război, triumful României şi îndeplinirea idealului naţional de reîntregire a tuturor românilor. Ceremonialul fastuos al încoronării a fost completat de serbări populare organizate în Alba Iulia şi în Bucureşti, cu sute de mii de participanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.