Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţia 'Tezaurul de la Svestari. Din aurul tracilor sud-dunăreni' va fi vernisată, joi, la Muzeul Naţional de Istorie a României

www.natgeo.ro
muzeul national de istorie

Expoziţia temporară "Tezaurul de la Svestari. Din aurul tracilor sud-dunăreni", realizată cu ajutorul Muzeului de Arheologie din Sofia, va fi vernisată, joi, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

"'Tezaurul de la Svestari. Din aurul tracilor sud-dunăreni' reprezintă materializarea unei frumoase colaborări, pe care ne-o dorim de lungă durată, cu Institutul şi Muzeul Naţional de Arheologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe din Sofia. Unul dintre tezaurele care au contribuit la crearea imaginii fabuloasei bogăţii a moştenirii arheologice trace este astfel prezentat pentru prima dată într-un muzeu din România", se arată într-un comunicat al MNIR.

Expoziţia temporară va găzduită în premieră de cea mai prestigioasă expoziţie permanentă a Muzeului Naţional de Istorie a României - "Tezaurul Istoric". În acest spaţiu exclusiv al metalelor preţioase nu au mai fost organizate până în prezent expoziţii temporare, potrivit Agerpres.

Prezentate alături de alte ansambluri din secolele IV-III a. Chr., de artefacte din tezaurul de la Cucuteni-Băiceni sau din inventarele funerare de la Peretu şi Agighiol, podoabele de la Svestari se vor bucura de o foarte bună încadrare contextuală, putându-se observa şi existenţa unor caracteristici comune, precizează MNIR.

Expoziţia va fi deschisă până pe 25 iunie 2023 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.