Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie de fotografie dedicată Bornei de Hotar, monument ce separa Focşanii Munteniei de Focşanii Moldovei

basilica.ro
expozitie de fotografie

O expoziţie de fotografie veche dedicată Bornei de Hotar, monument simbolic ce separa Focşanii Munteniei de Focşanii Moldovei, inaugurat de istoricul Nicolae Iorga, în 1931, va fi prezentată publicului, marţi, la Focşani, au informat autorităţile locale.

"În perioada în care UE marchează 'Zilele Europene ale Patrimoniului', Primăria Municipiului Focşani, prin Ateneul Popular 'Maior Gh. Pastia' şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Focşani, organizează o expoziţie de fotografie veche menită să popularizeze unul dintre cele mai importante monumente istorice din Oraşul Unirii. Astfel, cu ocazia aniversării a 91 ani de la inaugurarea de către savantul Nicolae Iorga, Prim-Ministru la acel moment, cei interesaţi sunt aşteptaţi (...) la 'Borna de Hotar', pentru a afla chiar de la colecţionarul Petru Mincu poveşti mai puţin ştiute despre acest important monument", se arată într-un comunicat al Primăriei Focşani.

Potrivit autorităţilor locale, cu această ocazie va fi lansat şi un pliant aniversar, cu informaţii inedite despre monumentul aflat în Lista Monumentelor Istorice.

Borna de Hotar a fost ridicată în 1931, la mai bine de 70 de ani de la Unirea Principatelor Române, pe locul unde se afla iniţial unul dintre pichetele de graniţă dintre cele două principate, care împărţea actualul oraş Focşani în Focşanii Munteniei şi Focşanii Moldovei.

Borna a fost relocată în perioada comunismului în alte părţi din oraş, pentru a reveni după 1989 în faţa Bisericii "Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" în Piaţa Unirii din Focşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.