Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie de fotografie pe tema urmărilor dezastrelor naturale - vernisată la Biblioteca Naţională

biblioteca nationala

Expoziţia-concurs de fotografie pe tema urmărilor dezastrelor naturale - ReExpoziţia -, reunind, alături de imaginile înscrise în competiţie, şi fotografii din arhiva AGERPRES, va fi deschisă, joi, la Biblioteca Naţională a României.

Potrivit organizatorilor, ReExpoziţia este un proiect al Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), realizat cu scopul de a le reaminti românilor despre caracterul ciclic şi repetitiv al dezastrelor.

Fotografiile, finaliste ale concursului cu acelaşi nume, spun povestea devastării pe care o pot cauza dezastrele naturale, prin lentila fotografilor profesionişti sau amatori care au ştiut să surprindă momentul, scopul PAID fiind să se asigure că poveştile acestea, deşi dramatice, nu devin tragice, informează Agerpres.

Realizate de profesionişti şi amatori, lucrările fac parte dintr-o amplă campanie de conştientizare şi de sensibilizare a publicului în ceea ce priveşte caracterul repetitiv al dezastrelor naturale şi importanţa asigurării locuinţelor împotriva acestora.

Selecţia şi jurizarea au fost realizate de fotograful şi arhitectul Vlad Eftenie, de prezentatorul de radio şi televiziune Mihai Morar şi de actriţa Ioana Ginghină, în cadrul unui concurs care s-a desfăşurat la începutul anului 2022.

Premiile au avut o valoare totală de 3.500 de euro, iar primele zece fotografii, în ordinea punctajului stabilit de juriu, au fost selectate pentru expoziţie, alături de alte imagini tematice din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES.

Expoziţia, al cărei vernisaj a fost amânat din cauza evenimentelor din Ucraina, poate fi vizitată până pe 26 octombrie.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale - PAID - este o componentă esenţială a programului român de asigurare a catastrofelor, program gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Activitatea efectivă a PAID a început în februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuinţe a fost 15 iulie 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.