Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie naţională de fotografie cu lucrări din cel mai activ grup foto online, în Piaţa Unirii din Oradea

Agerpres.ro
expozitie

Fotoclubul Varadinum a vernisat luni, în Piaţa Unirii din Oradea, expoziţia naţională de fotografie ''Conacul se prezintă!'', cu 130 de lucrări realizate de 120 de membri ai celui mai activ grup de fotografie din România de pe Facebook, anume "La conacul fotografilor".

"Eu am fost votat recent cel mai creativ membru al grupului 'La conacul fotografilor', care are peste 10.000 de membri. De această dată, am vrut să invităm fotografi din toată ţara şi astfel le-am lansat invitaţia. Fiecare a plătit doar 20 de lei, ceea ce este o sumă foarte mică. Şi, uitaţi, au venit pentru acest vernisaj din Piatra Neamţ, Reşiţa, din Bucureşti. Ne bucurăm că îi avem aici pe aceşti reprezentanţi ai grupului. Ei nu sunt nici măcar o asociaţie înfiinţată, dar ei activează foarte mult, cu pasiune şi în mod voluntar", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele clubului, Ovi D. Pop, multiplu premiat internaţional şi organizator, potrivit Agerpres.ro.

Vicepreşedinta clubului, Adela Rusu, i-a întâmpinat pe cei 15 expozanţi veniţi din ţară, afirmând că "La conacul fotografilor" este cel mai activ şi mai longeviv grup de fotografie în mediul online, artiştii orădeni având ei înşişi o contribuţie însemnată.

"Noi îi îndrumăm pe toţi cursanţii pe care îi avem să se înscrie 'La conac'. Acolo mi s-a părut o atmosferă caldă, prietenoasă şi provocatoare pentru că sunt teme zilnice, fapt care îi ajută foarte mult pe oameni să evolueze. Îmi plac mult criticile constructive de acolo, materialele postate. Sunt câţiva specialişti foarte buni care îl susţin şi sunt alţii care învaţă să devină foarte buni. De aceea ne bucurăm să mediatizăm cel mai activ grup din ţară. Şi asta datorită eforturilor unor oameni, pe care nu-i cunosc personal, dar îi apreciez pentru strădania lor, prin ceea ce fac," a spus, în cuvântul ei, Adela Rusu, artist fotograf apreciat pe plan mondial şi profesor de artă fotografică.

Un fotograf prezent la vernisaj a fost numit într-o noapte "Primarul", pentru că a realizat o serie de imagini-document cu adăposturile de refugiu dintr-un cătun părăsit de lume.

"De fapt sunt primarul nimănui, dar să ştiţi că nu mă mişc dacă nu mă strigă aşa. Este locul Dumeşti, ce aparţine de Sălciua, în judeţul Alba, unde ţăranii îşi duceau pe vremuri animalele la păscut şi au rămas acolo doar căsuţele lor temporare. Am 'intoxicat' grupul de fotografie cu imagini şi aşa am fost votat, într-o noapte, de nişte plictisiţi ca primar al acelui loc", a explicat, pentru AGERPRES, Eliezer Tătar.

Tina Ana, care a venit din Bocşa, Caraş-Severin, pentru acest vernisaj, a destăinuit că a venit la Oradea şi pentru că a dorit să vadă oraşul, care i-a făcut o impresie foarte bună.

"În Conac sunt oameni foarte faini, pasionaţi şi e o bucurie să ne ştim împreună, chiar dacă doar virtual. Aici, însă, acum, la Oradea, avem bucuria de a ne cunoaşte şi personal cu unii dintre ei, ceea ce este altceva", a declarat ea.

O altă fotografă, Elena Biianu, din Timişoara, membră de doi ani în Conac, a povestit că este prima ei expoziţie în cadrul acestui grup, având norocul să fie organizată aproape de oraşul ei natal, la Oradea.

"Eu doresc să felicit organizatorul, Clubul Varadinum, pentru iniţiativă şi pentru că este foarte activ. E o bucurie să ne vedem exponatele printate şi să ne cunoaştem. Fotografia mea am realizat-o în casa unui fost miner, care trăieşte singur, în vârf de munte, în Ocoale, lângă Gârda de jos. Sunt, din păcate, tot mai mulţi vârstnici singuri. Satele noastre de munte sunt îmbătrânite, mai mult decât celelalte. Era aşa de amabil şi de binevoitor... Era în 2017. Ne-a invitat de fiecare dată în casa lui veche, de lemn. Era cald înăuntru, pentru că, deşi la 70 de ani, el îşi taie singur lemnele. Sper că mai trăieşte," a relatat Elena, lângă panoul cu imagini.

Expoziţia "Conacul se prezintă" este a noua expoziţie în aer liber, pe zece panouri de mari dimensiuni, vernisată în Piaţa Unirii din Oradea. Lucrările vor putea fi admirate până în 23 iunie, când va urma o expoziţie aniversară a Fotoclubului Varadinum, la cinci ani de existenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.