Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţie sonoră şi vizuală dedicată lui Zinedine Zidane, la Paris

www.metro.co.uk
Zinedine Zidane

Începând cu luna octombrie a acestui an, Filarmonica din Paris va găzdui o expoziţie sonoră şi vizuală dedicată lui Zinedine Zidane.

Proiectul se bazează pe filmul „Zidane, un portret al secolului 21”, care a fost iniţial o peliculă lansată în cinematografe în 2006. Filmul îl cufundă pe vizitator în centrul unui meci de fotbal dintre Real Madrid şi Villarreal. Întâlnirea a fost filmată în anul 2005, în timp real, pe stadionul Santiago Bernabeu, din Madrid, scrie news.ro.

Şaptesprezece ecrane gigantice vor difuza, „prin spaţializarea lor, conţinut sonor specific” invitând vizitatorul să se cufunde în „respiraţia lui Zidane, vocea lui interioară, zgomotul ciocnirilor pe teren, scandările suporterilor, sunetele loviturilor de balon”. Totul va fi acompaniat de muzică originală a trupei scoţiene post-rock Mogwai.

Filarmonica va organiza, de asemenea, „concerte-meci” în timpul Cupei Mondiale de Rugby. Acest principiu constă în transmiterea live a meciurilor pe marele ecran cu acompaniament de interludii muzicale şi recrearea atmosferei muzicale a stadioanelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.