Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţii de artă contemporană la Combinatul Fondului Plastic se va desfășura în luna octombrie

Artmark
expozitie arta contemporana

Expoziţia "Diploma", ediţia a VIII-a, va avea loc între 8 şi 17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti. Vor fi expuse lucrări pe 1.500 mp, în spaţiile UNAgaleria, SENAT, The Institute, IOMO Gallery, Art Safe. Intrarea este gratuită, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementările în vigoare, conform news.ro

Pe 8 octombrie, accesul se face exclusiv pe bază de invitaţie. "Diploma" 2021 poate fi explorată şi virtual, pe platforma digital.diplomafestival.ro.

Universul "Diploma" cuprinde, în acest an, 92 de lucrări din 16 specializări diferite - de la arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări de metal, sticlă şi ceramică. Vizitatorii vor descoperi prin intermediul festivalului diversitatea, complexitatea şi unicitatea generaţiei noi de artişti români.

Lucrările pot fi admirate în cele 5 puncte ale Combinatului Fondului Plastic - UNAgaleria, SENAT, IOMO Gallery, Art Safe şi The Institute. Ultimul spaţiu a fost inaugurat chiar în această toamnă şi îşi propune să fie un punct de intersecţie multidisciplinar, unde publicul să experimenteze arta noilor generaţii, prin evenimente variate, de la expoziţii până la târguri, în concordanţă cu normele în vigoare.

Activările partenerilor "Diploma" în acest an ating subiecte de interes pentru publicul larg, precum reciclarea, sustenabilitatea sau dorinţa unui viitor mai bun. Temele sunt redate prin diverse forme de artă şi reuşesc să întregească povestea ediţiei din acest an.

„În special în ultimul timp, am constatat câtă nevoie avem de o societate optimistă, mai încrezătoare în forţele şi în oamenii ei. E momentul să ne apropiem mai mult de artă. Să îi permitem să facă parte din cotidian. Aici intervine Diploma. Expoziţiile de anul acesta nu sunt doar sume ale unor lucrări, ci proiecte artistice în sine, totul încununat de spaţiul Combinatului Fondului Plastic, a cărui explorare cred că va fi o surpriză pentru 99 din 100 de bucureşteni”, a declarat Andrei Borţun, CEO al The Institute.

"Diploma" este mai mult decât o expoziţie. Este un dialog al noilor talente cu publicul, dar şi cu seniorii din domeniu, nume de referinţă în arta plastică, în fotografie, în arhitectură, în design şi în multe alte domenii conexe. 42 de specialişti au făcut parte din boardul creativ al ediţiei şi au jurizat lucrările "Diploma", printre care Mirela Bucovicean, Omid Ghannadi, Andrei Jecza sau Eugen Rădescu.

„Susţinerea talentelor la început de drum este un act vital pentru piaţa de modă din România”, a spus Mirela Bucovicean. „Iniţiativa Diploma este cea mai organizată formă de selecţie şi de susţinere echidistantă a designerilor din mediul universitar, iar susţinerea talentelor la început de drum este un act vital pentru piaţa de modă din România”, a adăugat Mirela Bucovicean, membră a boardului creativ şi ambasador Diploma 2021.

„Diploma este ca o radiografie a zilei de mâine, vezi ce nu merge bine din punctul de vedere al tinerilor şi ce vor ei să schimbe, ce aport vor să aibă pentru ca ziua de mâine să fie una simţitor mai bună”, a declarat Omid Ghannadi, jurat şi ambasador al Diploma 2021.

Expoziţia "Diploma" poate fi vizitată începând cu data de 9 octombrie şi până pe 17 octombrie, astfel: de luni până vineri în intervalul orar 14.00-22.00, iar în weekend, între 10.00 şi 22.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.