Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expoziţii, lansări de carte şi ateliere de pictură marchează împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean Olt

Agerpres.ro
muzeul judetean olt

Muzeul Judeţean Olt marchează începând de vineri, timp de cinci zile, împlinirea a 70 de ani de la înfiinţare, printr-o serie de momente festive, expoziţii, lansări de carte, ateliere de restaurare şi pictură.

Seria evenimentelor aniversare de la Muzeul Judeţean Olt a fost deschisă vineri, cu un moment festiv de acordare de diplome pentru foşti şi actuali angajaţi şi directori şi a continuat cu un miniconcert susţinut de soprana Arlinda Morava, ataşat cultural al Albaniei la Bucureşti.

Tot vineri, în sala de expoziţii a muzeului a avut loc vernisajul expoziţiei "Arta mobilierului pictat. Unelte şi culoare", realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional "Astra" Sibiu, potrivit Agerpres.ro.

Rezultatele descoperirilor arheologice de la Romula (Reşca - Dobrosloveni) din perioada 2013 - 2018 vor fi prezentate publicului sâmbătă, expoziţia fiind organizată de arheologii de la Muzeul Judeţean Olt în parteneriat cu Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" al Academiei Române.

Catalogul expoziţiei cu rezultatele cercetărilor de la Romula din perioada 2013 - 2018, precum şi seria de rapoarte arheologice privind respectivele cercetări vor fi prezentate tot sâmbătă, la Muzeul Judeţean Olt, de către responsabilul şantierului arheologic, Mircea Negru, alături de directorului Institutului Arheologic "Vasile Pârvan", Eugen Nicolae, precum şi de alţi specialişti în domeniu, profesori universitari, arheologi etc.

Elevi de la licee din municipiul Slatina sunt aşteptaţi săptămâna viitoare, timp de trei zile, de luni până miercuri, la ateliere de restaurare, pictură pe sticlă şi desen ce vor avea loc la Muzeul Judeţean Olt, în incinta instituţiei şi în parcul din faţa acesteia. La aceste ateliere, copii vor fi îndrumaţi de artista plastică Iohana Brătoi, restaurator în cadrul muzeului, precum şi de profesori de la unităţile de învăţământ.

Manifestările aniversare vor continua miercuri, de Ziua Internaţională a Muzeelor, cu o expoziţie de artă plastică a artistului plastic Cătălin Popa, la Galeria "Artis", precum şi cu un eveniment de promovare la Secţia de etnografie de la Chilia Făgeţelu.

Şefa Secţiei de etnografie a Muzeului Judeţean Olt, Claudia Balaş, va prezenta la Chilia Făgeţelu colecţia meşterului popular Nicolae M. Nica şi eforturile acestuia în păstrarea şi promovarea bunurilor culturale specifice zonei şi în amenajarea secţiei muzeale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.