Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expulzarea directorului Sputnik din Moldova - Ambasadorul Republicii Moldova, convocat la MAE rus

moldova rusia

Ministerul rus de Externe l-a chemat marţi pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova pentru a protesta faţă de "persecuţia" presei ruse în această ţară, după expulzarea în septembrie a directorului local al agenţiei de presă Sputnik, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Părţii moldoveneşti i-a fost remis un protest ferm faţă de împotriva persecuţia constantă, motivată politic, a presei în limba rusă din Republica Moldova", a informat ministerul într-un comunicat.

Acesta a citat în special expulzarea de către Republica Moldova la 13 septembrie a şefului filialei moldoveneşti a agenţiei de presă Sputnik, Vitali Denisov, care este acuzat de Chişinău de "dezinformare şi propagandă".

Rusia a decis în represalii să interzică intrarea pe teritoriul său a unui "număr de persoane direct implicate în restrângerea libertăţii de exprimare şi a drepturilor jurnaliştilor ruşi în Republica Moldova, precum şi în alimentarea sentimentelor anti-ruse", potrivit ministerului.

De la începutul invaziei ruse a Ucrainei, preşedinta pro-europeană Maia Sandu critică frecvent ingerinţele şi încercările de răsturnare a puterii orchestrate, în opinia sa, de Moscova.

Fosta republică sovietică cu 2,6 milioane de locuitori, situată între România şi Ucraina, a primit anul trecut statutul de candidat oficial la Uniunea Europeană.

Acuzate că sunt instrumente de "dezinformare" ale Kremlinului, mediile Sputnik şi Russia Today (RT) au fost interzise să difuzeze în UE din martie 2022, la televiziune şi pe internet, în urma unui acord al celor 27 la scurt timp după declanşarea conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.