Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expulzarea unor angajaţi din personalul ambasadei ruse: Trei arestări pentru spionaj în favoarea Moscovei

Twitter
slovacia steag drapel

Slovacia a decis să expulzeze trei membri ai personalului ambasadei ruse în baza unor informaţii de la serviciile speciale, iar un site local scrie că trei cetăţeni slovaci au fost arestaţi pentru spionaj în favoarea Moscovei, relatează Reuters.

"În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe îndeamnă cu fermitate ambasada Federaţiei Ruse ca reprezentanţii săi să-şi desfăşoare activităţile în conformitate cu Convenţia de la Viena privind relaţiile diplomatice", a precizat MAE slovac într-un comunicat.

Ministerul nu a furnizat alte detalii, dar site-ul slovac dennikn.sk relatează, fără a-şi menţiona sursele, că poliţia a arestat cel puţin trei cetăţeni slovaci - un colonel din cadrul Ministerului Apărării, un membru al serviciului de contrainformaţii slovac SIS şi o persoană cu legături cu un site de ştiri închis de guvern în această lună pentru răspândirea de informaţii false - sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Citește și: Slovacia a decis să expulzeze trei angajaţi din personalul ambasadei Rusiei, iar Moscova anunţă că va răspunde acţiunii 'nejustificate'

Un purtător de cuvânt al poliţiei a refuzat să comenteze, afirmând că marţi va fi organizată o conferinţă de presă pe această temă, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul apărării din Slovacia, Jaroslav Nad, a postat o captură cu articolul dennikn.sk pe pagina sa de Facebook şi a scris că poate confirma faptul că serviciul de informaţii militare a furnizat poliţiei "informaţii cheie, inclusiv dovezi clare" legate de caz, dar nu a furnizat alte detalii.

"Acesta este doar începutul. Cred că structura a fost deconspirată foarte frumos. Şi vom merge mai departe", a scris ministrul.

Ambasada rusă la Bratislava nu a comentat aceste informaţii, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt al MAE rus a declarat însă că Moscova va răspunde expulzării "nejustificate" de către Slovacia a trei angajaţi ai ambasadei Rusiei.

"Acţiunea nejustificată nu va rămâne fără răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt, potrivit agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.