Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Expulzat pentru ca a dorit unirea Romaniei cu Moldova

roman expulzat simion

Un roman a fost expulzat din Republica Moldova si are interdictie 5 ani de a mai intra pe teritoriul acestei tari. George Simion este liderul organizaţiei "Acţiunea 2012", o mişcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România. El a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova, potrivit Publika.md.

Cetateanul roman a fost retinut miercuri de Serviciul moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), apoi a fost expulzat din Republica Moldova. Informaţia a fost confirmată de însuşi George Simion pe contul de Facebook. George Simion a explicat că motivul ar fi marşul unionist pe care Platforma Acţiunea 2012 îl va organiza sâmbătă în Chişinău.

"Sunt în vamă, expulzat cică 5 ani, aştept hârtia. Se temeau sa nu fie multă lume pe ‎16 mai‬ pentru ‎unire‬", a a scris George Simion.

Ambasada Romaniei la Chisinau a aflat din presa despre situatia romanului si a cerut clarificari autoritatilor moldovene. Ministerul de Externe a emis un comunciat in care mentioneaza ca s-a luat legatura cu George Simion, dar acesta nu a facut solicitari concrete.

"Misiunea diplomatică a luat imediat legătura cu autorităţile competente ale Republicii Moldova - Ministerul Afacerilor Interne şi Biroul Migraţie şi Azil – şi a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova. În paralel, Ambasada l-a contactat pe cetăţeanul român, pentru a asigura întreaga asistenţă care ar fi putut fi necesară. Domnul George Simion a informat misiunea diplomatică cu privire la situaţia sa, fără a formula solicitări concrete. În prezent, cetăţeanul român este în drum spre România", se arată în comunicat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.