Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extinderea UE bate pasul pe loc: Consiliul UE nu s-a înțeles pe aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord

romania uniunea europeana ue

Statele membre ale Uniunii Europene nu au reuşit să ajungă la un acord pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a declarat ministrul finlandez pentru afaceri europene, Tytti Tuppurainen, după o întâlnire la Bruxelles cu omologii săi din blocul comunitar, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Nu a fost un moment de glorie pentru Europa", a adăugat comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, precizând că "majoritatea covârşitoare" a statelor membre au susţinut recomandarea de iniţiere a negocierilor.

"Nu există nicio îndoială că orice nouă amânare ne-ar afecta credibilitatea în Balcanii de Vest, precum şi ambiţiile noastre de a deveni un jucător global mai puternic", a adăugat Hahn.

Chestiunea urmează să fie discutată acum de liderii din UE la un summit ce va avea loc la sfârşitul săptămânii, a spus Tuppurainen.

Franța consideră că este prea devreme pentru a deschide discuțiile privind aderarea statelor balcanice la Uniunea Europeană, a declarat marți un oficial din cadrul Administrației prezidențiale franceze, relatează site-ul agenției Reuters.

Citește și: VIDEO Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat: chitarist, anchetat de DNA, le-a recomandat politicienelor să nu treacă prin patul șefilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.