Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrădarea lui Bivolaru, amânată din nou

gregorian bivolaru

Magistratii francezi au amânat, pentru a treia oara, pronuntarea privind extradarea lui Gregorian Bivolaru, pentru 18 mai, motivul fiind lipsa unor raspunsuri solicitate autoritatilor din Suedia, au declarat, miercuri, surse oficiale pentru Mediafax.

Judecatorii francezi trebuiau sa se pronunte miercuri pe cererea de extradare a lui Gregorian Bivolaru în România. Surse oficiale au declarat ca magistratii au amânat pentru a treia oara pronuntarea, pentru data de 18 mai.

Hotarârea a fost luata pentru ca "nu au primit raspuns din partea autoritatilor din Suedia cu referire la statutul lui Gregorian Bivolaru, anterior prinderii în Franta, acela de azilant politic din 2006."

Sursele citate spun ca magistratii au solicitat autoritatilor suedeze sa precizeze daca se opun predarii lui Bivolaru în România, în contextul în care tara noastra este si ea membra a Uniunii Europene. Totodata, pâna pe 18 mai, cei din Suedia trebuie sa raspunda si daca calatoria cu acte false constituie infractiune si daca aceasta fapta atrage pierderea statutului de azilant, asta în conditiile în care Gregorian Bivolaru a fost prins în Franta cu un pasaport fals.

Amânarea de miercuri este cea de-a treia pe care judecatorii francezi o dispun în cazul extradarii lui Gregorian Bivolaru. Pe 23 martie au amânat pentru a analiza situatia lui Bivolaru din România, deoarece acesta a acuzat ca "este persecutat de sistemul judiciar" au declarat acelasi surse.

Pâna la o hotarâre finala, Gregorian Bivolaru ramâne în stare de arest, în custodia autoritatilor franceze. Acesta a fost prins de politie în Franta, pe 26 februarie. Bivolaru era cautat de autoritatile române, dupa ce în 2013 fusese condamnat la închisoare pentru trafic de persoane si acte sexuale cu minori. În 2005, "Guru", cum i se spunea, a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârsta de 63 de ani, a fost retinut si plasat în detentie judiciara, în vederea eventualei extradari în România. Acesta a figurat pe lista Agentiei politiei europene (Europol) cu cei mai cautati infractori, fiind alaturi de indivizi precum Salah Abdeslam, dat în urmarire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.