Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă este tot mai prezentă în Germania. Violenţele au crescut exponenţial (raport)

getty
neonazi

Numărul actelor de violenţă comise de neonazişti şi de alte grupări de extremă dreapta în Germania a crescut cu 14% în 2016, când au fost consemnate 1.600 de astfel de incidente, o statistică ce reflectă amplificarea sentimentelor antiimigraţie declanşate de valul de solicitanţi de azil din ultimii ani, relevă raportul anual al Oficiului federal pentru apărarea Constituţiei (BfV, serviciul de informaţii interne), publicat marţi, transmite Reuters, potrivit agerpres

Documentul estimează că pe teritoriul Germaniei există aproximativ 12.000 de persoane cu vederi de extremă dreapta ce au potenţial de a comite acte de violenţă, ceea ce înseamnă o creştere cu 2,5% (300 de persoane) faţă de 2015.

Jean-Claude Juncker A RĂBUFNIT în Parlamentul European: 'Sunteţi RIDICOLI!'

'Constatăm o radicalizare evidentă din partea extremiştilor de dreapta, atât în substanţă, cât şi în retorica faţă de problemele legate de azil', notează raportul, ce remarcă faptul că utilizarea reţelelor de socializare a dus la o creştere puternică a numărului şi impactului unor astfel de grupări.

content-image

'Pericolul constituit de scena extremistă de dreapta din Germania rămâne la un nivel ridicat', subliniază raportul menţionat.

Conform unei statistici publicate în aprilie de poliţie, numărul total al delictelor de extremism de dreapta a crescut, ajungând la 23.555 în 2016, simultan cu o scădere a celor de extremism de stânga cu 2,2%, până la 9.389.

Raportul descrie ca 'alarmantă' creşterea numărului de extremişti de dreapta care au acces la materiale explozive, inclusiv la cocktailuri Molotov.

America este AMENINŢATĂ chiar de ziua ei. Phenianul lansează PRIMA rachetă intercontinentală - VIDEO

Conform aceluiaşi document, numărul persoanelor cu vederi de extremă stânga a ajuns la 28.500 în 2016, cel mai ridicat nivel începând din 2012 şi marcând o creştere cu şapte procente faţă de 2015. Dintre aceştia, 8.500 sunt consideraţi pregătiţi să comită acte de violenţă, cu 10% mai mult decât în anul anterior.

Raportul consemnează şi îngrijorările legate de faptul că summitul G20 de pe 7-8 iulie de la Hamburg şi alegerile federale de pe 24 septembrie ar putea declanşa o creştere importantă a violenţelor de extremă stânga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.