Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema dreaptă italiană îndulcește tonul înaintea alegerilor: Fascismul aparţine istoriei

Giorgia Meloni

Fascismul aparţine istoriei, a declarat miercuri Giorgia Meloni, lidera partidului de extremă dreapta italian Fratelli d'Italia (FDI), aflat în fruntea intenţiilor de vot înaintea alegerilor legislative din septembrie, a consemnat AFP, menţionând că este vorba de un mesaj menit să liniştească opinia publică internaţională.

"Cu zeci de ani în urmă, dreapta italiană a retrogradat fascismul în istorie, condamnând fără echivoc desfiinţarea democraţiei şi infamele legi anti-evreieşti", a spus ea într-un videoclip înregistrat în engleză, franceză şi spaniolă.

"De câteva zile, citesc articole în presa internaţională despre viitoarele alegeri care vor da Italiei un nou guvern, în care sunt descrisă ca un pericol pentru democraţie, pentru stabilitatea italiană, europeană şi internaţională", a observat Giorgia Meloni (45 de ani).

"Am citit că victoria Fratelli d'Italia la alegerile din septembrie ar duce la dezastru, la un viraj autoritar, la ieşirea Italiei din euro şi alte asemenea prostii", a denunţat ea.

Giorgia Meloni şi partidul ei, înfiinţat în 2012, sunt "moştenitorii" Mişcării Sociale Italiene (MSI), partid neofascist creat după cel de-al doilea război mondial. Preluată de la MSI, emblema FDI este flacăra tricoloră verde-alb-roşu, cu un design strict identic cu cel al fostului Front Naţional din Franţa, menţionează AFP.

FDI a creat o alianţă electorală cu Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, şi cu Liga, anti-imigraţie, a lui Matteo Salvini. În conformitate cu termenii acestui acord, liderul partidului care obţine cele mai multe voturi va desemna următorul şef al guvernului italian, iar Giorgia Meloni a confirmat săptămâna aceasta că respectivul post este într-adevăr obiectivul său.

"Ideea noastră de Europa este aceea de entitate politică capabilă să reprezinte o valoare adăugată reală pentru cetăţenii săi, cu mai puţină birocraţie şi mai multă capacitate de influenţă în probleme majore", a mai spus Giorgia Meloni.

Principalii săi aliaţi în Europa sunt partidul de extremă dreapta spaniol Vox şi Lege şi Justiţie (PiS), din Polonia, care împreună cu FDI formează grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (CRE) din cadrul Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.