Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extrema stângă germană se declară pregătită să guverneze cu social-democraţii şi ecologiştii după alegerile parlamentare din 26 septembrie

https://en.wikipedia.org/
die linke

Formaţiunea de extremă stânga Die Linke şi-a exprimat luni disponibilitatea de a forma o coaliţie guvernamentală împreună cu Partidul Social-Democrat (SPD) şi Verzii după alegerile parlamentare din 26 septembrie din Germania, argumentând că le poate oferi celorlalte două partide cea mai bună şansă de a-şi promova politicile sociale, transmite Reuters.

Ascensiunea în sondaje a SPD a dat naştere discuţiilor despre diverse scenarii pentru formarea guvernului, în contextul în care niciun partid nu este probabil să obţină majoritatea la scrutinul federal din 26 septembrie.

Un sondaj realizat de institutul INSA pentru cotidianul Bild şi publicat luni arată că SPD ar obţine 26% din voturi, blocul conservator 20,5% şi Verzii 15,5%. Liberal-democraţii (FDP) ar urma să ia 12,5% din voturi şi Die Linke 6,5%.

''Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării'', a declarat Dietmar Bartsch, liderul grupului Die Linke din Bundestag, potrivit Agerpres.ro.

Candidatul SPD la funcţia de cancelar, Olaf Scholz, actual vicecancelar şi ministru al finanţelor, a anunţat că doreşte să guverneze împreună cu Verzii. Sondajele de opinie sugerează, totuşi, că el va avea nevoie şi de sprijinul unui al treilea partid pentru a avea o majoritate stabilă în parlament.

Scholz s-a distanţat în mai multe rânduri de Die Linke, pe care l-a calificat drept un partid nepotrivit pentru a guverna atât timp cât formaţiunea nu se angajează în mod clar faţă de alianţa militară NATO, de parteneriatul transatlantic cu SUA şi de finanţe publice solide.

Die Linke a subliniat că reprezintă cea mai bună şansă pentru SPD şi Verzi pentru a-şi pune în practică politicile, precum creşterea salariului minim naţional, sporirea impozitelor pe veniturile ridicate şi accelerarea trecerii la energia regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.