Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Extremiștii unguri SFIDEZĂ justiția română: vor să monteze 100 de steaguri secuiești în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

steagul-secuiesc

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) a lansat, miercuri, o iniţiativă care vizează arborarea a 100 de steaguri secuieşti în locul fiecărui astfel de steag îndepărtat prin sentinţă judecătorească, se arată într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

"În cursul zilei de azi (miercuri - n.red.) am lansat iniţiativa '100 în loc de 1', care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate. Si pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei", se arată în comunicatul semnat de copreşedintele AMT, Mezei János.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Sursa citată susţine că prefecţii judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, "dar mai ales Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, fondată de Dan Tănasă (n.red. - actual deputat AUR), poartă o luptă continuă împotriva steagului Tinutului Secuiesc, simbolul unei regiuni istorice ca multe alte din această ţară", scopul fiind acela ca "steagul respectiv să dispară din peisajul public al acestei regiuni".

În comunicat se mai arată că maghiarii din România respectă legile şi nu se opun sentinţelor definitive ale instanţelor, motiv pentru care acestea au fost puse în practică şi steagurile au fost îndepărtate, dar le consideră "profund netemeinice şi nelegale".

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Totodată, se mai precizează că membrii comunităţii nu pot să asiste resemnaţi la încălcarea drepturilor lor ci, din contră, este nevoie de "o reacţie legală dar corespunzătoare şi demnă la aceste provocări care în mod evident şi vizibil instigă la tensiuni interetnice".

Alianţa Maghiară din Transilvania este formată din Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.