Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: FIA va 'clarifica' regulamentul după incidentul cu Fernando Alonso

USA Today
Fernando Alonso

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) va "clarifica" regulamentul său până la următorul Grand Prix de Formula 1, după ce pilotul Fernando Alonso a pierdut locul trei la Marele Premiu al Arabiei Saudite de duminica trecută, iar după două ore l-a recuperat, informează AFP, potrivit Agerpres.

Alonso a fost mai întâi sancţionat pentru nerespectarea unei penalităţi. În timp ce ispăşea cinci secunde de penalitate la stand, un mecanic a pus cricul în contact cu partea din spate a monopostului său, în timp ce regulamentul stipulează că "nu se poate lucra" asupra maşinii în timpul penalităţii.

Echipa Aston Martin a furnizat apoi documentele care demonstrează că alţi concurenţi au făcut acelaşi lucru în trecut fără să fie sancţionaţi. Comisarii FIA, care i-au aplicat zece secunde de penalitate suplimentare, i-au dat în final câştig de cauză, redându-i pilotului spaniol locul trei după cele două monoposturi Red Bull ale lui Sergio Perez şi Max Verstappen.

"Această chestiune va fi abordată la viitoarea reuniune a Comitetului consultativ sportiv, prevăzută joi 23 martie", a transmis un purtător de cuvânt al FIA, care a adăugat că o "clarificare" va fi publicată înaintea Grand Prix-ului Australiei, programat pe 2 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.