Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Max Verstappen va lua startul din pole position în cursa de sprint de Austria

www.redbull.com
Max Verstappen

F1: Max Verstappen va lua startul din pole position în cursa de sprint de Austria.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre şi actualul lider din Formula 1, va pleca de pe prima poziţie a grilei de start în cursa de sprint din cadrul Marelui Premiu al Austriei, care se va disputa pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg, după ce a dominat calificările ("sprint shoot-out') desfăşurate sâmbătă pe o pistă umedă, din cauza ploii care a căzut anterior, informează EFE, conform Agerpres.

Verstappen a reuşit cel mai bun timp în cea de-a treia rundă (decisivă) a acestor calificări, fiind cronometrat pe distanţa de 4,318 km în 1 min 04 sec 440/1000.

El l-a devansat cu 493/1000 pe coechipierul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, ocupantul locului secund în clasamentul piloţilor.

Linia a doua va fi compusă din britanicul Lando Norris (McLaren) şi germanul Nico Hulkenberg (Haas), urmaţi de cele două monoposturi Ferrari, pilotate de spaniolul Carlos Sainz şi monegascul Charles Leclerc.

Este pentru a doua oară de la începutul anului când o cursă de sprint este programată cu o zi înaintea unui Mare Premiu de Formula 1, prima dintre ele având loc la finele lunii aprilie la Baku, în Azerbaidjan.

Primii opt clasaţi în cursa de sprint programată sâmbătă după-amiază la Spielberg vor fi fi recompensat cu puncte în clasamentul general al Campionatului Mondial de Formula 1 (8 puncte pentru câştigător, un punct pentru ocupantul locului al optulea).

Max Verstappen a dominat şi calificările pentru Marele Premiu al Austriei, desfăşurate vineri, urmând să ia startul din pole position în cursa de duminică.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.