Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

F1: Reţelele de socializare devin tot mai toxice, spune britanicul Lewis Hamilton

Agerpres
Lewis Hamilton

Pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton (Mercedes) a spus că oamenii ar trebui să renunţe la reţelele de socializare, pe care le-a catalogat "deosebit de toxice", scrie DPA.

Septuplul campion mondial, care are peste 30 milioane de urmăritori pe Instagram şi aproape opt milioane pe Twitter, a făcut afirmaţia în urma boicotului anunţat de Sky TV faţă de Marele Premiu al Mexicului.

Olandezul Max Verstappen şi întreaga sa echipă Red Bull - inclusiv şeful acesteia, Christian Horner - au refuzat să vorbească cu cei de la Sky TV duminică, la o săptămână după ce reporterul Ted Kravitz a spus că lui Hamilton i s-a "furat", sezonul trecut, cel de-al optulea titlu mondial, după cursa de la Abu Dhabi.

"Reţelele de socializare devin din ce în ce mai toxice pe măsură ce anii trec şi ar trebui să renunţăm la ele. Sănătatea mintală este un lucru atât de important în acest moment. Atât de mulţi oameni citesc comentariile, lucrurile pe care le spun alţi oameni, şi de multe ori unii îi rănesc pe ceilalţi. Platformele media trebuie să facă mai mult pentru a proteja oamenii, în special copiii şi femeile. Pentru moment ele nu fac asta, aşa încât cred că ura în online va continua să se împrăştie", a spus Hamilton (37 ani), informează Agerpres.

Dublul campion mondial de Formula 1 Max Verstappen şi echipa Red Bull au decis să boicoteze canalul britanic de televiziune Sky Sports cu ocazia Marelui Premiu al Mexicului, din cauza unei "lipse de respect permanente", informa AFP.

Atât Verstappen, cât şi responsabilii echipei Red Bull nu au răspuns niciunei întrebări din partea Sky F1 în weekend-ul Grand Prix-ului Mexicului, pe care olandezul l-a câştigat la Ciudad de Mexico, el dând explicaţii într-o conferinţă de presă duminică seară.

"Anul acesta a fost o lipsă de respect permanentă, mai ales venită din partea unei anumite persoane. Şi ajunge, nu mai accept", a explicat olandezul în vârstă de 25 ani.

Această decizie pare să fi fost luată după un comentariu al ziaristului Ted Kravitz făcut săptămâna trecută în Statele Unite.

Într-una din intervenţiile sale, jurnalistul a utilizat cuvântul "furat" în mai multe rânduri, făcând referire la titlul câştigat de Verstappen în 2021, care a provocat polemici, în ultimul Grand Prix de la Abu Dhabi împotriva lui Lewis Hamilton.

El l-a numit, de asemenea, pe Hamilton "octuplul campion mondial", deşi britanicul are şapte titluri.

"Nu putem trăi în trecut, trebuie să mergem înainte", a continuat Verstappen, care a făcut referire şi la reţelele de socializare, pe care le-a calificat drept "un mediu toxic".

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat duminică Marele Premiu al Mexicului, obţinând a 14-a sa victorie de la debutul sezonului 2022, un nou record pentru Campionatul Mondial de Formula 1.

Verstappen i-a depăşit cu această ocazie pe germanii Michael Schumacher şi Sebastian Vettel, ambii cu câte 13 succese înregistrate pe parcursul sezoanelor 2004, respectiv 2013.

Lewis Hamilton este în prezent pe locul 5 în clasamentul general al piloţilor după 20 de curse din Campionatul mondial de Formula1, în timp ce Verstappen este lider.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.