Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabrica Bosch din Blaj a ajuns la o producţie de 25 milioane de senzori de oxigen

atalian.com.tr
bosch

Fabrica Bosch din Blaj a anunţat producţia locală a 25 de milioane de senzori în ultimii cinci aici fiind produs peste jumătate din volumul generaţiei cinci de senzori lambda, informează compania printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

"Începând cu anul 1960 şi până în prezent, compania a depus eforturi continue pentru îmbunătăţirea senzorilor de oxigen, astfel, senzorii lambda au ajuns să devină astăzi o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie", se menţionează în comunicat.

În 2020, senzorul lambda a ajuns la cea de-a şasea generaţie, iar Fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producţie a companiei responsabilă de manufacturarea acestei noi serii şi nominalizată, totodată, drept locaţie pilot pentru producţia următoarelor generaţii de senzori de oxigen.

"Acum zece ani, în parcursul activităţii mele profesionale în Asia, priveam cum China înregistra o evoluţie pozitivă pe segmentul senzorilor lambda. Astăzi, mă bucură să văd că Fabrica din Blaj poate concura, de la egal la egal, cu unităţile de producţie de la nivel global", a declarat Alexander Firsching, director comercial al Bosch Automotive SRL.

La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generaţiei cinci de senzori lambda, unitatea de producţie jucând un rol important în reţeaua internaţională care răspunde de acest produs.

"În ceea ce priveşte excelenţa în calitate şi competenţe, Fabrica Bosch din Blaj afişează perspective pe termen lung, iar spaţiul de producţie al unităţii reprezintă un atuu valoros pentru Divizia Soluţiilor de propulsie din Sectorul auto", a declarat Christian Stach, membru al consiliului de conducere Bosch pentru autoturisme.

Senzorii de oxigen sau senzorii lambda asigură un nivel scăzut de emisii de CO2, fiind responsabili de funcţionarea corespunzătoare a motorului şi asigurând, în acelaşi timp, unui consum economic de combustibil. Monitorizarea nivelurilor de oxigen este importantă, deoarece cantităţile de oxigen în exces pot conduce la performanţe slabe, cauzând hibe ale motorului.

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto: senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Fabrica din Blaj a devenit, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producţia senzorilor de detonaţie.

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.