Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabrica de îngrășăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea, după o perioadă de peste 5 ani de suspendare

teren-agricol

Fabrica de îngrășăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea, după o perioadă de peste 5 ani în care producția a fost suspendată, anunță grupul de firme Interagro, într-un comunicat.

Donau Chem are o producție zilnică de circa 1.500 de tone de uree și 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze, din import, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Sărbătoare mare - Sfinţii Petru şi Pavel, patronii spirituali ai penitenciarelor. Ce spune tradiția populară că se întâmplă de Sînpetru

În prezent, unitatea din Turnu Măgurele are un număr de aproximativ 500 de angajați, a fost angajat personal în vederea repornirii și va mai face angajări, conducerea estimând că va ajunge la 1.000 de salariați, până la finalul T3 2020. Livrările de produse specifice se vor face atât la intern, cât și la export.

Pe lângă Donau Chem, grupul InterAgro are deja în funcțiune fabrica de îngrășăminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnică de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac și 900 de tone de azotat de amoniu. Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc. Toate cantitățile provin, de asemenea, din import.

Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine, din acest moment, cel mai mare consumator de gaze individual din România. Programul de redeschidere a fabricilor de îngrășăminte operate în România va continua, până la sfârșitul acestei toamne urmând a începe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Săvinești și ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacău, unități la care recrutările de personal deja au început.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.