Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fabrica din România care va fi redeschisă după 16 ani. Vor fi până la 300 de locuri de muncă

mil.in.ua
fabrica sc arsenal resita

După o perioadă de stagnare, fabrica de armament SC Arsenal din Reșița se pregătește să redevină activă, urmând să treacă printr-un amplu proces de retehnologizare în următoarele șase luni. Conform declarațiilor oficiale, această reconfigurare va fi însoțită de o creștere semnificativă a numărului de angajați.

În prezent, fabrica are 30 de angajați, iar în prima fază a procesului de retehnologizare, se vor adăuga încă 75 de persoane. Cu toate acestea, oficialii au asigurat că numărul angajaților va continua să crească odată cu reluarea producției, până la 200, 300.

SC Arsenal a primit ultima comandă în 2008 și a fost închisă de atunci

Cu toate acestea, întreprinderea, cunoscută anterior sub numele de Întreprinderea Mecanică Reșița, a fost un important angajator în zonă, având peste 2000 de angajați înainte de 1989.

La o conferință de presă recentă, reprezentanți ai autorităților locale și ai societății Arsenal au anunțat semnarea unui contract între fabrică și compania Torman Internațional din România, cu acționariat englez.

Pe lângă schimbările de personal, fabrica va face și modificări în producție: de la fabricarea țevilor de tun și a tunurilor, se va trece la producția de obuze

În viitor, se preconizează reluarea producției de tunuri

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Flavius Nedelcea, a subliniat că întreaga activitate a fabricii va fi organizată pe orizontală, cu toate componentele aduse de pe piața din România.

Această decizie vine în contextul eforturilor de revitalizare a industriei locale și de creare a noi oportunități de angajare în zonă, potrivit europafm.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.