Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FABULOS Bucureștiul va avea una dintre cele mai frumoase săli polivalente din Europa: Gabriela Firea a semnat contractul - FOTO

sala polivalentă

În sfârșit, Bucureștiul va avea o sală polivalentă la nivel european! Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul. Va fi cea mai mare sală din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. În ea vor fi susținute, pe lângă competiții sportive, și evenimente culturale.

Conform contractului, de construirea sălii se va ocupa Trustul de Constructii metropolitane. Noua sală polivalentă din București va a avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. În plus, lângă sală vor exista și 5 terenuri de sport în aer liber.

Citește și: Ultimă oră! Rareș Bogdan îl desființează pe Eugen Teodorovici: Ce nerușinare!

Sala Polivalentă din București, numită Arena Polivalentă, va costa 138 de milioane de euro cu TVA, dani în care intră construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor va dura 36 de luni. Noua arenă va semăna cu AccorHotels Arena din Paris, fosta Palais Omnisports, precizează Firea.

”Am semnat astazi contractul de realizare a Salii multifunctionale - Arena Polivalenta - cea mai mare sala de acest gen din Romania, cu o capacitate de 20 000 de locuri. Bucurestiul va avea, cat de curand, un spatiu ultramodern, la standarde europene, destinat atat evenimentelor culturale cat si celor sportive. Trustul de Constructii metropolitane va realiza proiectarea si executia.

Citește și: Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie

Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobati in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Arena Polivalenta va avea si 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 sali de conferinte, centru de presa, o parcare subterana pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor exista și 5 terenuri de sport în aer liber.

Citește și: Florin Călinescu lovește din nou! Viorica Dăncilă, ținta ironiilor actorului

Astfel, Arena Polivalenta va putea gazdui competitii de gimnastica, judo, lupte, tenis de masa, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum si alte gale sportive, iar pentru concerte si alte manifestari culturale se va putea amplasa o scena in suprafata de circa 400 de metri patrati.

Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcția și dotarea completă a arenei, iar proiectarea si execuția lucrărilor va dura 36 de luni.

Citește și: Declarația controversată a Vioricăi Dăncilă! Poate cei din Piața Victoriei aveau dreptate, nu știu acest lucru, eram în concediu

Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respecta și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice.

Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente.”, e mesajul postat de Gabriela Firea.

Citește și: SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul .

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.