Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a eliminat şapte reţele diferite de conturi şi pagini false provenite din opt țări

Facebook a anunţat vineri că a eliminat şapte reţele diferite de conturi şi pagini false pe platforma sa care erau active în Iran, Afganistan, Egipt, Turcia, Maroc, Myanmar, Georgia şi Ucraina, din cauza unui "comportament neautentic coordonat", relatează Reuters.

Reţeaua de socializare a precizat că a închis aceste noi reţele ca parte a raportului său lunar privind "comportamentul neautentic coordonat", în care se mai menţionează că Facebook a eliminat aproape 8.000 de pagini implicate în campanii înşelătoare în întreaga lume în octombrie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Multe dintre reţelele eliminate de Facebook erau implicate în campanii de influenţare politică înşelătoare prin folosirea de conturi false, ţintind atât un public intern, cât şi unul extern.

O reţea de conturi şi pagini false de pe Facebook era gestionată din Egipt, Turcia şi Maroc de persoane având legături cu Frăţia Musulmană, o mişcare islamistă egipteană care administrează reţele de grupuri în întreg Orientul Mijlociu. Paginile şi conturile respective aveau ca ţintă ţări din regiune, iar o parte a conţinutului lor era legat de terorism, a precizat Facebook.

Platforma de socializare a mai descoperit două reţele "neautentice" în Georgia, responsabile de distribuirea de conţinut politic, în cazul uneia dintre ele fiind descoperite persoane asociate cu două partide politice.

În Ucraina şi Myanmar, Facebook a depistat că firme de relaţii publice derulau campanii înşelătoare similare în favoarea unor partide politice.

Compania elimină astfel de conturi la nivel mondial după ce a fost criticată că nu a pus la dispoziţie suficient de rapid instrumente pentru combaterea conţinuturilor extremiste şi operaţiunilor de propagandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.