Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a început testarea serviciului de internet Express Wi-fi în India

facebook mobil

Compania Facebook a anunțat că se află în faza inițială de testare a serviciului wi-fi în colaborare cu furnizori de servicii de internet de pe teritoriul Indiei, scrie BBC News. Express Wi-fi va permite utilizatorilor să cumpere trafic de date de la furnizorii locali pentru a putea accesa internetul.

O versiune pilot derulată cu compania națională de telecomunicații oferă deja accesul la 125 de hotspoturi wi-fi în zonele rurale ale Indiei. Însă Facebook a precizat într-o declarație că testele se desfășoară cu ''multipli'' furnizori locali de internet. Facebook speră probabil că utilizatorii care intră pentru prima dată pe internet prin intermediul inițiativei sale ar putea probabil să devină mai ușor utilizatori ai rețelei de socializare decât ai unei rețele competitoare, a declarat Ian Fogg, analist la IHS Technology.

În piețele emergente, Facebook încearcă o strategie de intervenție pentru creșterea vitezei internetului și a gradului de utilizare online pentru că în acest fel crește piața care se adresează Facebook, a mai spus Ian Fogg. Anterior în acest an, aplicația pentru acces la internet Facebook Free Basics a fost blocată de autoritatea națională din India care gestionează accesul la internet. O hotărâre în favoarea principiilor de neutralitate a internetului a oprit acele demersuri, care ar fi oferit acces gratuit unui anumit număr de site-uri de internet, încheie BBC News, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.