Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a încheiat cu News Corp Australia un acord pentru conținut

Freepik.com
Facebook

Facebook a fost de acord să plătească News Corp Australia, companie deținută de miliardarul Rupert Murdoch, pentru conținutul furnizat, conform unui acord recent încheiat, relatează BBC, potrivit Mediafax.ro.

Acordul a fost încheiat la doar câteva săptămâni după ce Australia a adoptat o controversată lege, prima de acest fel pe plan mondial, care obligă platformele tehnologice să plătească pentru știri.

News Corp nu a dezvăluit valoarea contractului, cu o durată de trei ani, din Australia. Luna trecută, compania a încheiat un acord global cu Google.

News Corp Australia controlează aproximativ 70% din tirajul ziarelor din Australia. Deține, de asemenea, rețeaua de televiziune Sky News Australia.

Citește și: Nicușor Dan NU alocă bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului: Nu avem în buget

News Corp are deja un acord cu Facebook pentru entitățile sale media din SUA, care implică plata pentru articolele incluse în Facebook News - un produs care nu este disponibil în Australia.

Acordul australian este mult mai larg - acoperă tot conținutul News Corp Australia distribuit pe Facebook.

News Corp a condus o campanie de lobby în Australia - cu sprijinul rivalilor - pentru a-i determina pe politicieni să facă firmele tehnologice să plătească pentru știri.

Atât Google, cât și Facebook s-au împotrivit. Facebook a blocat luna trecută accesul la conținutul de știri australiene pe site.

Boicotul a durat aproximativ o săptămână, după care guvernul australian a făcut concesii și a adoptat legea, pe 25 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.