Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a lansat o nouă platformă, consacrată difuzării partidelor de jocuri video online

facebook

Facebook a lansat vineri o nouă platformă, integrată în reţeaua de socializare, consacrată difuzării partidelor de jocuri video online - o nouă tendinţă ce constituie unul din pilonii aşa numitului e-sport, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba pentru Facebook de a recupera întârzierea faţă de mari competitori ai acestui sector, platforma Twitch, controlată de Amazon, şi de YouTube, filială a Google.

O altă miză este cea de a rămâne fidel tânărului public, care tinde să se îndepărteze de Facebook în favoarea altor reţele de socializare, potrivit studiilor recente.

În ianuarie, Facebook a lansat deja Gaming Creator Pilot Program, un program care oferă o serie de instrumente 'gamer-ilor' obişnuiţi să retransmită partidele de jocuri video cu scopul mai ales de a extinde comunitatea abonaţilor săi.

Citește și: Experţi financiari încearcă reactivarea Cazinoului din Constanța

Vineri, reţeaua de socializare a dezvăluit un nou dispozitiv, intitulat Level Up Program, destinat celor care debutează în difuzarea partidelor de jocuri video în direct.

Pe de altă parte, site-ul care revendică 2,2 miliarde de abonaţi, a prezentat o platformă dedicată videourilor de 'gaming' accesibile pe adresa fb.gg, ce cumulează toate jocurile video disponibile pe Facebook.

Citește și: Actriţele Emma Thompson şi Keira Knightley au fost decorate de regina Elisabeta a II-a

Potrivit responsabilului Facebook al proiectului, Nick Miller, mai multe detalii vor fi oferite săptămâna viitoare, cu prilejul salonului E3 (Electronic Entertainment Expo) - marea convenţie anuală a jocurilor video organizată în Los Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.