Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook a remediat o deficienţă care expunea parolele a milioane de utilizatori în sistemele interne ale companiei

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook a anunţat joi că a remediat o deficienţă care expunea în format text parolele a milioane de utilizatori, în sistemele interne ale companiei, astfel încât acestea puteau fi citite de către angajaţi, transmite Reuters preluat de news.ro

Vezi și: BEC NU se joacă - A trimis ADRESĂ către Poliție și MAI și cere AMENDAREA partidelor care fură startul campaniei electorale

Parolele erau disponibile pentru până la 20.000 de angajaţi ai Facebook şi datau încă din 2012, potrivit unui raport realizat de firma de securitate cibernetică KrebsOnSecurity, care a a făcut publică informaţia pentru prima oară.

”Aceste parole nu au fost niciodată vizibile pentru nimeni în afara Facebook şi nu am descoperit nicio dovadă că cineva din companie ar fi abuzat sau le-ar fi accesat în mod ilegal, potrivit companiei.

KrebsOnSecurity a anunţat, citând un angajat de rang înalt al Facebook, că o investigaţie internă din cadrul companiei a indicat că între 200 de milioane şi 600 de milioane de utilizatori ai Facebook au avut parolele stocate în format text.

Vezi și: DEMISIE la vârful DNA: Procuroarea care a spus despre comunicatele DNA că sunt 'opinii' rămâne fără funcţie de conducere

Potrivit Facebook, această problemă a fost descoperită în ianuarie, în cadrul unor controale de securitate de rutină. Majoritatea parolelor afectate aparţineau utilizatorilor Facebook Lite, o versiune a aplicaţiei reţelei de socializare utilizată în regiuni cu conectivitate scăzută.

Facebook investighează cauzele unei serii de probleme de securitate, în care angajaţii au construit aplicaţii care au înregistrat parole necriptate pentru utilizatori ai reţelei de socializare.

”Estimăm că vom anunţa sute de milioane de utilizatori ai Facebook Lite, zeci de milioane de alţi utilizatori ai Facebook şi zeci de mii de utilizatori ai Instagram”, potrivit KrebsOnSecurity.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.