Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ împotriva Facebook: Instanța a decis că e ILEGAL

businessinsider.com
facebook lupă

Un tribunal de la Berlin a stabilit că este ilegală utilizarea de către Facebook a datelor personale ale membrilor săi şi că reţeaua de socializare nu şi-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le utilizează datele, a anunţat luni un grup german de apărarea a drepturilor consumatorilor, relatează Reuters.

Parametrii prestabiliţi ai Facebook şi unele dintre condiţiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis că anumite dispoziţii referitoare la consimţământul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a explicat Federaţia organizaţiilor consumatorilor germani (VZVB), scrie news.ro.

Citește și: Este oficial! El este românul care intră în administrația Trump – Ce instituție va conduce

”Facebook ascunde parametrii prestabiliţi care nu respectă viaţa privată, în centrul său de confidenţialitate şi nu furnizează suficiente informaţii pe această temă atunci când utilizatorii se înregistrează”, a declarat Heiko Duenkel, însărcinat cu contencioasele la VZVB.

”Acest lucru nu răspunde exigenţelor unui consimţământ în cunoştiinţă de cauză”.

Citește și: Grindeanu intră tare în operatori: Ce mutări pregătește ANCOM pentru 2018

VZVB a publicat pe site o copie a hotărârii.

Un purtător de cuvânt al tribunalului a confirmat că s-a pronunţat o hotărâre, însă nu a dorit să spună mai multe.

Citește și: Situație fără precedent într-o importantă companie de stat: Cât vor crește salariile conducerii în urma trecerii contribuțiilor

Grupul american şi-a anunţat intenţia de a face apel, în în contextul în care mai multe elemente ale hotărârii îi sunt favorabile.

Într-un comunicat, prima reţea de socializare din lume afirmă că a procedat deja la modificări importante în privinţa condiţiilor de utilizare şi a parametrilor săi în domeniul protecţiei datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

Citește și: O lege care va intra în vigoare peste trei luni va face prăpăd: Mii de români sunt vizați – ce trebuie să facă pentru a nu fi sancționați

”Lucrăm din greu pentru a ne asigura că condiţiile noastre de utilizare sunt clare şi uşor de înţeles şi că serviciile oferite de Facebook sunt deplin conforme cu legile”, a subliniat grupul.

În plus, Facebook îşi va actualiza condiţiile de utilizare cu privire la protecţia datelor şi cu privire la serviciile sale, cu scopul de a se conforma noilor reguli europene care vor intra în vigoare în iunie.

Citește și: Plan ambițios pentru România: Ce și-a propus premierul Viorica Dăncilă

Facebook a fost acuzat, la sfârşitul lui decembrie, de abuz de poziţie dominantă de către Biroul german contra cartelurilor, care i-a reproşat - la prezentarea primelor rezultate ale unei anchete lansate în urmă cu 22 de luni - că a cules datele utilizatorilor săi fără consimţământul acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.