Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook ar putea intra într-o nouă eră: Pregăteşte lansarea propriei monede virtuale

businessinsider.com
facebook lupă

Platforma de socializare Facebook ar putea avea în viitorul apropiat o monedă virtuală pentru utilizarea funcției „Marketplace”.  Moneda virtuală ar urma să fie folosită în efectuarea diverselor tranzacții ale aplicațiilor conectate la Facebook, cum ar fi achiziția de produse sau servicii on-line.

De asemenea, moneda ar putea fi folosită și în aplicațiile de chat conectate cu Facebook, numai Messenger având circa 1,3 miliarde de utilizatori, iar WhatsApp peste 1 miliard.

Vezi și: Profit în scădere pentru un important furnizor de servicii de telecomunicații

Proiectul implementării monedei virtuale ar urma să fie dirijat de David Marcus, cel care a implementat tehnologia de blockchain. "Lucrez la pregătirea unui grup care să exploreze cele mai bune moduri în care tehnologia blockchain poate fi folosită pe Facebook", spune David Marcus, care în prezent se ocupă de Messenger. Într-un comunicat publicat ulterior, compania declară că "la fel ca alte firme, Facebook explorează metode de folosire a blockchain pe propria platformă. Noua echipă va explora mai multe aplicații, dar nu avem nimic altceva de împărtășit momentan".

Facebook nu este deloc prima companie care vrea transferuri de bani printr-o monedă virtuală. Aplicația de chat Telegram a anunțat deja acest lucru, iar compania a strâns deja 1,7 miliarde de dolari de la investitori pentru dezvoltarea tehnologiei. De asemenea, retailerul japonez Rakuten – supranumit ”Amazonul Japoniei” – a anunțat că va folosi tehnologia blockchain pentru programele sale de promoții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.