Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, Google și alți giganți își UNESC FORȚELE impotriva știrilor false - Cum vor fi combătute

realitatea.net
facebook interzis

Facebook, Google şi alte companii specializate în difuzarea de conţinut online au convenit în mod voluntar asupra unor măsuri de combatere a ştirilor false (fake news) pe fondul temerilor că acestea ar putea influenţa alegerile, a anunţat miercuri Comisia Europeană, informează Reuters, scrie Agerpres.

În contextul organizării de alegeri pentru Parlamentul European în mai 2019, executivul comunitar doreşte să dejoace posibilul amestec străin, în urma acuzaţiilor privind interferenţa în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi în referendumul în care britanicii s-au pronunţat pentru ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană.

Anterior în cursul acestui an, Comisia Europeană a indicat că giganţii din domeniu, precum Facebook şi Google, şi reprezentanţii companiilor din domeniul publicităţii au elaborat un cod de practici în vederea înlăturării conţinutului ilegal sau înşelător.

Facebook, Google, Twitter, Mozilla şi companiile de publicitate au răspuns cu o serie de măsuri, a explicat comisarul european pentru societate digitală, Mariya Gabriel.

Citește și: Victor Ponta face anunțul care DINAMITEAZĂ coaliția de guvernare - Va semna inițiativa PNL de schimbare a lui Dragnea de la Camera Deputaților .

 

Printre aceste măsuri figurează transparenţa în publicitatea politică, închiderea conturilor online false, o monitorizare mai atentă a reclamei pe site-urile care furnizează ştiri false şi respingerea plăţilor legate de astfel de site-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.