Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, în centrul unui scandal monstru: A strâns date și despre pacienți. Ce urma să facă cu ele

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook a cerut de la mai multe spitale mari din Statele Unite să împărtăşească date ale pacienţilor, precum boli şi prescripţii pentru un proiect de cercetare. Compania intenţiona să potrivească datele colectate cu datele utilizatorilor pentru a sugera spitalelor anumiţi pacienţi care ar putea avea nevoie de îngrijiri speciale sau tratament, potrivit CNBC, scrie Mediafax.

Propunerea nu a trecut niciodată de etapa de planificare şi a fost oprit după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, utilizatorii fiind consternaţi cu privire la modul în care compania gestionează datele utilizatorilor.

Viktor Orban, atac la adresa oficialilor de la Bruxelles, chiar în ziua alegerilor parlamentare din Ungaria

„Acest proiect nu a avansat mai mult de etapa de planificare, şi nu am primit, distribuit sau analizat datele nimănui”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei pentru CNBC.

Dar începând cu luna trecută, compania a discutat cu mai multe organizaţii din sănătate, inclusiv cu Stanford Medical School şi American College of Cardiology, în legătură cu încheierea unui acord de distribuţie a datelor.

În timp ce printre datele împărtăşite nu s-ar număra cele după care ar putea fi identificat un pacient, Facebook şi-a propus să utlizeze o tehnică ştiinţifică denumită „hashing” pentru a potrivi indivizii existenţi în ambele seturi de informaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.