Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook, măsură drastică după scandalul datelor: Va revizui termenii de utilizare a reţelei de socializare

businessinsider.com
facebook lupă

Facebook a anunţat miercuri că va revizui termenii de utilizare care trebuie acceptaţi de utilizatori pentru a folosi reţeaua de socializare, pentru a adăuga mai multe referiri la protejarea datelor personale, astfel încât să respecte legislaţia europeană mai strictă, transmite Reuters, conform news.ro.

Compania a anunţat că va publica proiectele de revizuire a două documente care sunt aplicate la nivel mondial, termenii de utilizare a serviciului şi politica Facebook referitoare la date şi că aşteaptă reacţii la acestea, înainte de a le adopta definitiv.

Versiunile actualizate nu vor solicita noi drepturi de colectare, utilizare sau transferare a datelor şi nu vor afecta setările rwferitoare la confidenţialitate pe care oamenii le folosesc în conturile lor de Facebook, a spus Rob Sherman, director adjunct pentru probleme de confidenţialitate, într-un interviu telefonic.

”Scopul este să oferim oamenilor mai multe detalii”, a spus Sherman.

Viorica Dăncilă, anunţ care vizează mii de oameni. Atac dur la adresa Opoziţiei

Proiectul de document referitor la confidenţialitatea datelor are peste 4.000 de cuvinte, fiind cu circa 50% mai lung faţă de cel existent.

Compania care operează cea mai mare reţea de socializare din lume a fost implicată într-o serie de scandaluri care au  redus încrederea utilizatorilor, clienţilor de publicitate, parlamentarilor şi investitorilor.

Facebook a recunoscut în martie că informaţiile personale a peste 50 de milioane de utilizatori au ajuns în mod incorect în posesia firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica, care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Donald Trump, în 2016.

Totodată, Facebook şi toate celelalte companii care intră în contact cu informaţii personale ale clienţilor din Uniunea Europeană trebuie să respecte o lege care va intra în vigoare luna viitoare, care va introduce noi măsuri de protecţie a datelor.

Nerespectarea noii legi, cunoscută sub numele de Reglementări Generale de Protecţie a Datelor (GDPR), poate duce la o amendă de până la 4% din veniturile anuale.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat marţi că Facebook vrea să aplice la nivel mondial aceleaşi principii legale, în spirit, dar nu şi-a asumat ferm un astfel de angajament.

Camera Deputaţilor, 'daruri' în Săptămâna Mare: Cine va avea parte de noi sporuri

Facebook a revizuit cel mai recent termenii de servicii în ianuarie 2015 şi politica referitoare la date în septembrie 2016.

Proiectul referitor la politica datelor include angajamente precum ”Nu vindem nimănui niciun fel de informaţii, nu o vom face niciodată”.

Afirmaţii similare au mai fost introduse şi în alte documente ale Facebook, dar nu şi în cea mai recentă versiune a politicii în domeniul datelor.

Facebook va colecta reacţii faţă de aceste proiecte timp de şapte zile şi, în funcţie de răspunsurile primite, va revizui documentele, a spus Sherman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.