Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook s-a conformat cererilor Rusiei de a şterge conţinut pe care Moscova îl consideră ilegal

Freepik.com
Facebook

Facebook s-a conformat cererilor Rusiei de a şterge conţinut pe care Moscova îl consideră ilegal, dar încă se poate confrunta cu o amendă consistentă dacă nu se grăbeşte să acţioneze mai rapid în acest sens, a relatat marţi ziarul Vedomosti, care citează autoritatea rusă pentru reglementarea telecomunicaţiilor de stat, Roskomnadzor, informează Reuters, citat de agerpres.

Roskomnadzor a ameninţat săptămâna trecută că va amenda Facebook cu până la 10% din cifra de afaceri anuală obţinută în Rusia dacă nu elimină conţinutul pe care Moscova l-a interzis. Intenţia de a se conforma ar semnala că Facebook răspunde la presiunea Rusiei.

Experţi citaţi de Vedomosti estimează cifra de afaceri obţinută de Facebook în Rusia cuprinsă între 12 şi 39 miliarde de ruble (165-553 milioane dolari SUA). Reuters nu a putut verifica imediat aceste cifre.

Roskomnadzor a declarat că Facebook a eliminat un anumit conţinut interzis de pe platforma sa, precum şi de pe Instagram, dar că s-ar putea confrunta în continuare cu o amendă fiindcă nu a şters rapid conţinutul, potrivit Vedomosti.

Facebook şi Roskomnadzor nu au răspuns imediat la solicitări de a face comentarii.

Potrivit oficialului Roskomnadzor, Facebook nu a eliminat tot conţinutul interzis de Moscova, a relatat Vedomosti.

"În prezent, un total de 1.043 de articole au rămas şi nu au fost şterse de pe Facebook (...) şi 973 pe Instagram", a declarat oficialul citat.

Rusia a amendat deja Facebook în acest an după ce nu a eliminat conţinut. Amenzile, dintre care unele sunt încă contestate,
totalizează aproape 70 milioane de ruble, arată documentele instanţei.

La începutul acestui an, Roskomnadzor a cerut Facebook şi altor firme social media să elimine postările ce conţin ceea ce autoritatea rusă consideră a fi apeluri către minori de a participa la proteste antiguvernamentale după arestarea criticului încarcerat al Kremlinului Aleksei Navalnîi.

Potrivit mass-media din Rusia, printre încălcările de care se face răspunzătoare Facebook se numără postări ce conţin pornografie infantilă şi promovarea abuzului de droguri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.