Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facebook şi-a recunoscut vina: Scandal monstru după cenzurarea unui tablou celebru al lui Eugène Delacroix

facebook cenzura

O reprezentare a tabloului lui Delacroix, "Libertatea conducând poporul" în care o fată din popor cu pieptul dezgolit flutură un drapel francez, a fost temporar cenzurată de Facebook, care şi-a recunoscut greşeala, scrie NEWS.RO, citând AFP.

Citeşte şi:  ALERTĂ - Noi CODURI GALBENE de fenomene extreme pentru Capitală şi alte 7 judeţe

"Opera "Libertatea conducând poporul" îşi are locul pe Facebook şi se încadrează în regulile noastre de publicitate", a reacţionat reţeaua de socializare într-un comunicat.

"În scopul de a proteja integritatea serviciului nostru, noi verificăm milioane de imagini publicitare în fiecare săptămână şi face şi greşeli. Ne cerem scuze pentru această greşeală faţă de ulitilizator", a adăugat gigantul american.

Regizorul Jocelyn Fiorina a folosit săptămâna trecută celebrul tablou al lui Delacroix pentru a-şi promova online piesa de teatru "Coups de feu rue Saint-Roch", care se joacă la Paris.

"După un sfert de oră de când am început promovarea, reţeaua a blocat difuzarea imaginii, justificând prin faptul că nu este posibil să distribuim o imagine cu nuditate", a spus, pentru AFP, Jocelyn Fiorina. După acest răspuns, el a publicat din nou imaginea dar cu o bandă "cenzurată de Facebook" pe sânii femeii.

Regizorul a mai încercat în două rânduri, în iunie, să folosească celebrul tablou - care apărea de altfel pe o bancnotă atunci când exista francul - pentru a-şi promova piesa de teatru. Fără succes însă din partea gigantului american.

A fost a treia oară când Facebook a cenzurat una dintre postările sale.

"Nu autorizăm reclamele cu nuditate, chiar dacă nu este de natură sexuală. Asta include şi nuditate în scopuri artistice sau educative. Reclamele de acest tip sunt de natură sensibilă şi deci nu sunt autorizate", a pretins administratorul reţelei sociale.

Eugène Delacroix a pictat tabloul, imaginea Revoluţiei, în 1830. Femeia, cunoscută drept Marianne, care se caţără pe vârful baricadei este reprezentată în manieră clasică, îmbrăcămintea şi poziţia în care pozează trimiţând la modele antice. Opera este inspirată de zilele Revoluţiei - 27, 28, 29 iulie 1830, cunoscute ca "Cele trei glorioase". Tabloul a fost vandalizat în 2013, de o femeie l-a mâzgălit la Muzeul Luvru.

Justiţia franceză a respins joi cererea unui utilizator de Internet care reproşa Facebook că i-a închis contul pentru că a publicat o imagine a tabloului "Originea lumii/ L'Origine du monde", un faimos tablou al lui Gustave Courbet, care reprezintă sexul feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.