Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei și Termoenergetica, pentru obligarea acestora în regim de urgență la înlocuirea componentelor de conductă

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) continuă să lupte pentru protejarea intereselor locuitorilor Capitalei, care sunt victime ale unor practici lipsite de etică ale politicienilor. FACIAS consideră că angajamentele celor care cer voturile cetățenilor reprezintă un contract în sine, iar nerespectarea sa trebuie să atragă consecințe.

De aceea, FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei, care nu a rezolvat și nici nu va rezolva într-un termen rezonabil problema termoficării în București, așa cum s-a promis în urmă cu aproape trei ani.

Vedem, de fapt, că autoritățile au schimbat complet discursul și aflăm că, probabil, problema nu va fi niciodată rezolvată, așa cum spunea recent primarul general. Bucureștenii pot spera, cel mult, să aibă parte de un sistem de termoficare fără avarii majore, dar asta nu mai devreme de zece ani.

Inițial, FACIAS a solicitat Municipiului București, CM TERMOENERGETICA Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București, luarea tuturor măsurilor necesare remedierii sistemului de termoficare.

Într-un răspuns primit de FACIAS de la autorități, acestea recunosc că rețeaua de termoficare a Capitalei se află înt-un stadiul avansat de uzură, studiile de fezabilitate nu sunt efectuate în mod corespunzător, nesatisfăcând modelul indicat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, unele licitații au fost anulate, fiind necesar să se reia procedura.

 

În concordanță cu preocuparea FACIAS în legătură cu apărarea cetățenilor împotriva abuzului, precum și raportat la derapajele evidențiate în cadrul răspunsurilor, am acționat în instanță pe cei responsabili pentru a facilita respectarea interesului cetățenilor din Municipiul București, cu privire la asigurarea confortului termic și cheltuirea corespunzătoare a fondurilor publice.

 

Și astăzi, în momentul în care FACIAS a decis să se adreseze instanței și să ceară respectarea angajamentelor luate în fața cetățenilor, în București există zeci și sute de blocuri fără apă caldă. Situația din săptămânile trecute a fost una cu mult mai gravă, atunci când, potrivit presei, o jumătate de Capitală nu avea apă caldă.

 

Situația sistemului de termoficare este una mult sub standardele moderne, iar cei care administrează sistemul știu bine asta. Toate aceste avarii și pierderile uriașe înseamnă că se pierd în fiecare an sume importante de bani, pe care până la urmă tot bucureștenii plătitori de taxe le decontează. Suntem, astfel, în situația în care cetățenii acestui oraș sunt privați de multe ori de un serviciu esențial și tot ei sunt cei care plătesc pentru deficiențele din sistem.

 

FACIAS consideră că aceste argumente sunt mai mult decât suficiente pentru a-i obliga pe cei responsabili să își onoreze promisiunile și să ofere bucureștenilor un serviciu de calitate, într-un orizont de timp rezonabil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.