Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS atrage atenția că amenzile declarate neconstituționale de către CCR nu sunt automat anulate. Acestea pot fi contestate În instanță până pe data de 30 mai

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) transmite tuturor cetățenilor care considera că au fost în mod abuziv amendați în perioada stării de urgență, pentru încălcarea prevederilor din ordonanțele militare, că pot contesta aceste amenzi, în instanță, până pe data de 30 mai 2020.

FACIAS atenționează că decizia Curții Constituționale a României, care a stabilit că amenzile date în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare sunt neconstituționale, nu atrage automat anularea acestora. Contestația împotriva procesului verbal al contravenției poate fi contestat în instanță doar până la data de 30 mai, respectiv 15 zile de la încheierea stării de urgență.

Cei care au contestat deja amenzile pot acum folosi în instanță și decizia CCR.

La fel, cei care au plătit deja amenzile pot să le conteste și, în cazul în care vor avea câștig de cauză, urmează să își recupereze banii de la stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.