Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS denunță incompetența 'crasă' de la vârful Ministerului Educației

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită demisia ministrului Monica Anisie, continuând prezentarea dezastrelor din sistemul de învățământ.

Lipsa echipamentelor necesare pentru desfășurarea online a cursurilor este un motiv în plus pentru ca ministrul Anisie să demisioneze, transmite FACIAS într-un comunicat de presă.

„Cu toate că au avut mai bine de 3 luni la dispoziție pentru achiziționarea tabletelor, din cele 250.000 de tablete promise inițial, s-a reușit achiziționarea a doar 80.000 de tablete, Monica Anisei aruncând vina, și de acestă data, asupra modului în care ONAC a gestionat situația.

Nici până la acestă ora, la mai bine de o săptămână de la începerea noului an școlar, unitățile de învățământ nu au beneficiat de echipamentul necesar.

Conform Legii 109/220, Ministerul Educației are obligația de a sigura elevilor și profesorilor dispozitivele necesare învățământului online, precum și acces la internet”, arată FACIAS.

Până acum, motivele prezentate de FACIAS au fost nerezolvarea problemei transportului școlar pentru elevi, lipsa manualelor fizice sau în format electronic, managementul defectuos al personalului din subordine – secretari de stat ai Ministerului Educației au plecat în campanie electorală exact în perioada începerii anului școlar, lipsa competențelor digitale ale cadrelor didactice, în condițiile în care școala online a devenit o realitate, respectiv numărul insuficient de cadre medicale în unitățile de învățământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.