Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS - Pact național pentru combaterea pandemiei de COVID-19

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) propune adoptarea “Pactului Național pentru combaterea Pandemiei de COVID-19”, în vederea depășirii consecințelor de ordin sanitar, administrativ și economic, determinate de cea mai acută criză mondială, înregistrată în perioada postbelică.

FACIAS a inițiat online o petiție în acest sens, care își propune să-i determine pe politicieni să renunțe la rivalități, pentru a putea colabora onest, în vederea combaterii eficiente a pandemiei.

„În confruntarea cu o amenințare globală, ale cărei efecte pe termen mediu și lung sunt înca imprevizibile, FACIAS consideră că este esențial să depăsim conflictele și rivalitățile interne care ne vulnerabilizează întreaga societate!

Citește și: Ludovic Orban, declarație controversată: 'i-a rămas mică' Constituția

În consecință, asumând necesitatea unei reacții solidare a națiunii române, FACIAS solicită liderilor politici și administrativi, precum și reprezentanților societății civile și instituțiilor media, să respecte trei principii esențiale:

1. Transparența totală a activităților de combatere a Pandemiei, desfășurate de liderii politici și administrativi.

2. Abordări referitoare la Covid19 concentrate pe prevenție și responsabilitate - din partea Opoziției politice, a societății civile și a comunicatorilor publici.

3. Combaterea fermă a oricăror abuzuri sau dezinformări deliberate.

Dincolo de utilitatea obiectivă și imediată a principiilor enunțate, un astfel de Pact Național ar constitui un exemplu de responsabilitate esențial pentru a consolida încrederea în instituțiile publice și în reprezentanții societății civile”, arată FACIAS în textul petiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.