Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

FACIAS
FACIAS

FACIAS transmite o scrisoare deschisă către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: Nu întoarceți spatele românilor! Statul român are obligația să ajute cetățenii care au avut de suferit de pe urma efectelor secundare ale vaccinurilor anti-Covid 19.

Stimate domnule ministru,

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 și până în prezent, România a raportat oficial peste 24.000 de persoane care au suferit posibile reacții adverse la vaccinurile Covid-19, în timp ce la nivel european sunt sute de mii de astfel de cazuri.

Diferența între noi și țările din UE preocupate de drepturile cetățenilor este însă una foarte importantă. În țări precum Franța sau Germania oficialii statului tratează obiectiv această problemă indiferent de amploarea ei. În astfel de țări, oamenii care reclamă efecte secundare la acest vaccin nu sunt tratați din start ca fiind conspiraționiști și ignorați cu desăvârșire. Astfel francezii sau nemții care au avut în mod real de suferit de pe urma unui tratament recomandat de stat sunt recompensați pentru suferințele pricinuite.

Dar toate aceste aspecte ar putea să se regăsească și în politicile publice românești dacă ne reamintim, măcar atunci când situația o cere, articolul 34( alin.2) din Constituția României „Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice”. Așadar, chiar dacă fără voie, statul ia măsuri care conduc, în unele cazuri, la îmbolnăvirea cetățenilor, tot statul ar trebui să fie apoi mai sensibil la astfel de situații și să se arate dispus să le remedieze.

Prin urmare, vă solicităm să dispuneți înființarea unei comisii independente pentru cercetarea și aflarea adevărului privind cazurile de reacții adverse raportate de cetățenii români. Această comisie ar trebui să fie formată din specialiști în domeniul medical care să poată analiza obiectiv toate cazurile raportate.

Scopul acestei comisii ar fi să analizeze rapoartele de reacții adverse, să evalueze datele științifice disponibile și să identifice corect eventualele legături între vaccinuri și reacțiile adverse semnalate, precum și efectele pe termen lung și eficacitatea vaccinurilor Covid-19. Totodată, aceasta ar trebui să ofere recomandări privind monitorizarea continuă a siguranței vaccinurilor și să propună măsuri adecvate pentru a minimiza riscurile asociate vaccinării.

Această inițiativă nu are ca scop subminarea încrederii în vaccinare, ci dimpotrivă, să consolideze această încredere prin transparență și responsabilitate. Este esențial ca cetățenii să fie pe deplin informați și să aibă încredere în siguranța și eficacitatea vaccinurilor Covid-19.

Vă rugăm să luați în considerare această solicitare fiind o chestiune urgență pentru sănătatea publică. Împreună cu sutele de români care ne-au scris, așteptăm cu interes reacția dvs. ca pe un semn al normalității în țara în care am ales cu toții să muncim și să trăim.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.