Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS solicită actualizarea cadrului legal, pentru că actualele norme împiedică accesul la justiție pentru zeci de mii de cetățeni

FACIAS
FACIAS

Un număr semnificativ de români nu are acces la justiție, din cauza veniturilor mici, iar asta deși există un instrument legal conceput pentru a-i ajuta în astfel de situații.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat actualizarea cadrului legal și mărirea plafoanelor pentru care se acordă ajutorul public judiciar, legea fiind în vigoare cu plafoanele din urmă cu aproape 15 ani.

„Pentru că nu își permit să suporte cheltuielile pe care procesele le presupun (taxele judiciare de timbru, onorariile avocaților, experților judiciari, executorilor, etc.) mulți români fie renunță la procese, fie preferă să moară cu dreptatea în mână”, spun reprezentanții FACIAS.

Potrivit statisticilor Ministerului Justiției, anul trecut au fost formulate 31.561 de cereri privind ajutorul public judiciar, însă dintre acestea numai 19.164 de cereri au fost admise, însemnând că mai bine de 10.000 de români nu au putut beneficia de acces la justiție din rațiuni financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.