Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS solicită demisia ministrului Monica Anisie - Ministerul Educației a lăsat de izbeliște elevii și profesorii

FACIAS
FACIAS

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită demisia ministrului Monica Anisie, pentru situația dezastruoasă a sistemului de învățământ și pentru eșecul de a adapta programa școlară pentru învățământul online, se arată într-un comunicat de presă.

FACIAS subliniază că, deși era evident că vor fi numeroase școli nevoite să treacă la cursurile online, Ministerul Educației nu a adaptat deloc programa școlară și nici metodele de predare.

Mai mult, mai-marii din Educație nu au găsit nici o soluție pentru recuperarea materiei pierdute anul trecut.

„Procesul educațional online este unul extrem de diferit de cel clasic și, așa cum și numeroase cadre didactice au remarcat, este nevoie de un proces de adaptare la noua situație

Programa școlară, una deseori criticată, nu a fost deloc adaptată la noile coordonate de învățare, practic elevii și cadrele didactice fiind lăsați să se descurce singuri, pentru a descoperi care sunt cele mai bune metode de învățare la distanță.

Ministerul Educației ar fi trebuit măcar să elaboreze un studiu bazat pe analiza curriculei naționale actuale, să identifice elementele esențiale pentru procesul de învățare și să vină cu soluții diferențiate clar între predarea online și cea fizică, în clase.

La fel, Ministerul Educației nu a găsit nici până astăzi soluții la materia pierdută anul trecut, când elevii au urmat cursuri online într-un mod dezorganizat”, transmite FACIAS.

FACIAS a lansat campania „Decalogul dezastrelor din Educație”, în care prezintă zece motive pentru care ministrul Anisie ar trebui să demisioneze.

Până acum, motivele prezentate de FACIAS au fost nerezolvarea problemei transportului școlar pentru elevi, lipsa manualelor fizice sau în format electronic, managementul defectuos al personalului din subordine – secretari de stat ai Ministerului Educației au plecat în campanie electorală exact în perioada începerii anului școlar, lipsa competențelor digitale ale cadrelor didactice, în condițiile în care școala online a devenit o realitate, lipsa echipamentelor necesare pentru desfășurarea în bune condiții a școlii online, precum și eșecul de a pregăti școlile pentru a respecta recomandările de siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.