Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS susține inițiativa CSM

FACIAS
FACIAS

Răspunzând nevoilor justițiabililor care de luni de zile așteaptă să își soluționeze problemele juridice, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută intenția exprimată în cadrul comisiilor CSM potrivit căreia activitatea judecătorească ar trebui prelungită, iar vacanța judecătorească amânată pentru luna august.

Citește și: Ion Cristoiu prezintă cele 'două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis': 'CCR și Avocatul Poporului'

Propunerile au fost analizate și propuse de către comisia de judecători „Legislație și cooperare interinstituțională” din cadrul CSM, în ședința din data de 5 mai 2020.

Potrivit minutei ședinței, comisia a apreciat că Regulamentul de ordine interioară al instanțelor judecătorești ar trebui modificat, pentru a include un text care să abiliteze CSM să stabilească, în situații excepționale, reguli derogatorii privind durata vacanței judecătorești și cauzele care se judecă în această perioadă.

Propunerea comisiei CSM vine pe fondul suspendării activității instanțelor judecătorești la nivel național în perioada ianuarie - mai 2020 ca urmare a protestului magistraților împotriva legii de abrogare a pensiilor speciale, urmat de instituirea stării de urgență la nivel național datorită Pandemiei Covid 19, timp în care instanțele nu au soluționat decât cauzele reglementate de lege ca fiind de urgență.

Conform statisticilor anuale, pe rolul instanțelor din România sunt înregistrate între 2 și 3 milioane de dosare, iar la acestea se vor adăuga și contestațiile la amenzile aplicate pentru nerespectarea restricţiilor impuse în perioada pandemiei creându-se un volum excesiv de muncă. În acest context, prelungirea activității judecătorești este o soluție absolut necesară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.