Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FACIAS: Un nou pas greșit în PNRR

FACIAS
FACIAS

România va pierde 230 de milioane de euro din PNRR. Cel puțin așa sugerează datele, conform Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), care, în cadrul proiectului „Transparență și Responsabilitate - Monitorizarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a identificat încă un capitol al planului care este pe punctul de a fi ratat.

„PNRR prevede investiții semnificative pentru construirea, dotarea și operaționalizarea a 110 creșe, pe întreg teritoriul țării, care ar duce la dezvoltarea sistemului de educație timpurie destinat celor mici.

Prin proiectul din PNRR ar urma să fie construite creșe moderne, de care ar beneficia aproape 5.000 de copii, însă există deja un decalaj semnificativ între termenele asumate prin PNRR și realitatea din teren.

Potrivit informațiilor FACIAS, ghidul aferent apelului destinat acestui proiect s-a aflat în dezbatere publică în perioada 6-16 mai 2022, iar acum mai sunt 30 de zile pentru depunerea cererilor de finanțare și semnarea contractelor.  30 iunie 2022 este data până la care trebuie să fie semnate contractele cu operatorii publici (municipalitățile) pentru construirea celor 110 creșe” transmite FACIAS.

Dar, cu doar o lună înainte de termenul final nu se cunosc nici măcar localitățile în care vor fi construite creșele și finalizarea proiectului, așa cum a fost el prevăzut, devine doar o utopie, iar România va pierde, probabil, finanțarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.