Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facilitate de cinci miliarde de dolari pentru gestionarea crizei propusă de Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură

www.business-review.eu
Banca asiatica infrastructura

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB), creată la iniţiativa Beijingului, a anunţat vineri că propune Board-ului înfiinţarea unei facilităţi de creditare de cinci miliarde de dolari pentru a ajuta entităţile din sectorul public şi privat să facă faţă efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19),

transmite Reuters, citată de Agerpres.

Propusa facilitate de redresare din criză este răspunsul la presiunile urgente economice, financiare şi de sănătate publică şi la sprijinirea redresării rapide după actuala criză, se arată în comunicatul AIIB.

Facilitatea va sprijini eforturile de rezolvare a crizei din sănătate, atât în ceea ce priveşte infrastructura de bază din sănătate, cât şi un nivel avansat de îngrijire a sănătăţii.

Împrumuturile ar urma să fie aprobate "în următoarele săptămâni", a declarat vicepreşedintele Joachim von Amsberg pentru Reuters.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu virusul COVID-19! Medicii avertizează: 'Nu ne permitem acest lux cu afecțiuni ale creierului'

Facilitatea se adresează companiilor mai mici, care au puţine rezerve pentru a face faţă crizei, finanţarea către ele ajungând indirect, de la băncile centrale, a adăugat oficialul AIIB.

Alte proiecte ale AIIB ar putea fi amânate, pentru sprijinirea eforturilor legate de criză, a explicat von Amsberg.

AIIB şi-a început operaţiunile în 2016 şi are pe plan global 72 de membri şi 24 în perspectivă. Rusia este al treilea mare acţionar al AIIB, după China şi India.

În 2017, AIIB a aprobat cererile pentru ca şapte noi state - România, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia şi Samoa - să se alăture acestei instituţii.

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Beijing, China, având ca obiectiv promovarea interconectării şi integrării economice în regiunea Asiei, concentrându-se pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive, inclusiv energie, transport şi telecomunicaţii, infrastructură rurală şi dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă şi canalizare, protecţia mediului, dezvoltarea urbană şi logistică etc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.