Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Facilităţi pentru donatorii de sânge din Covasna: acces gratuit la spectacole şi baze sportive

cugetliber.ro
transfuzii

Donatorii de sânge din oraşul staţiune Covasna vor beneficia de o serie de facilităţi, cum ar fi acces gratuit la evenimentele culturale şi la bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea Consiliului Local, printr-un program susţinut de autorităţile locale.

Primarul oraşului Covasna, Gyero Jozsef, a declarat că programul are ca scop popularizarea şi stimularea donării de sânge şi a fost iniţiat de medicul Nicolae Enea, care este şi consilier local, potrivit Agerpres.

Prima acţiune de donare de sânge în cadrul acestui program va avea loc marţi, la sala sporturilor din localitate, iar la aceasta vor participa peste 50 de donatori.

" Ideea a fost a mea, eu fiind medic, dar şi directorul medical al Spitalului de Cardiologie din Covasna şi consilier local. M-am gândit la o acţiune umanitară prin care să ne ajutăm semenii (...) Am iniţiat acest proiect de hotărâre împreună cu soţia mea, a fost supus dezbaterii Consiliului Local şi a fost votat în unanimitate (...) Deja la prima acţiune de donare, care va avea loc mâine la sala sporturilor din localitate, vor participa 58 de donatori", a declarat, pentru AGERPRES, dr Nicolae Enea.

Acesta a precizat că pe lângă tichetele de masă şi ziua liberă de la locul de muncă, asigurate prin lege, donatorii vor beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun în ziua donării, de acces gratuit timp de o lună în bazele sportive şi de agrement aflate în subordinea autorităţilor locale, respectiv la sala de sport, patinoar şi pârtia de schi, precum şi de trei luni de zile gratuitate la evenimentele culturale organizate de instituţiile din subordinea Consiliului Local.

" A fost gândit ca un program de durată, iar recoltarea de sânge se va face din trei în trei luni dacă vor exista minimum 20 de donatori", a mai spus dr Nicolae Enea.

Medicul Ruxandra Râşnoveanu de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe, instituţie parteneră în acest program, a menţionat că programul este binevenit în condiţiile în care în toată ţara există o criză mare de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.