Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Factori SEO importanți în promovarea unui site web

https://unsplash.com/photos/VHXiGXxwOQ4
optimizre CEO navigare site

Iată care sunt principalii factori SEO care influențează instrumentele de optimizare seo  eficiente a unui site pentru motoarele de căutare, în special pentru Google.

Factori de top SEO pentru un site web: cuvintele cheie

În urma cu un deceniu, întregul sistem de promovare al unui site se baza pe cuvintele cheie. Dacă erau alese cu succes, resursa web respectivă putea avea un rating uimitor.

Specialiștii în optimizare SEO și-au direcționat toate cunoștințele și abilitățile pentru a menține clasamentul cuvintelor cheie într-o formă cât mai bună. Treptat, algoritmii motoarelor de căutare au funcționat astfel încât să găsească și să oprească supraîncărcarea cuvintelor cheie pe pagini în detrimentul calității conținutului.

Evident, cuvintele cheie sunt încă o parte importantă a SEO. Ele oferă o oportunitate de a alege subiecte pentru conținut, precum și de a explora posibilitățile resurselor concurente. Dar cuvintele cheie nu trebuie puse pe primul plan, nu ar trebui să se bazeze pe ele întreaga strategie de optimizare a motoarelor de căutare.

Acum, bazarea 100% pe cuvinte cheie nu numai că poate reduce eficacitatea întregii strategii SEO, ci și poate retrograda site-ul, îl poate penaliza, așa încât va avea nevoie de o reoptimizare din temelii.

Cum să se promoveze site-urile în 2023? Ce va conta anul viitor?

●      Calitatea și relevanța cuvintelor cheie

În aproape orice afacere, cu atât în cele online, calitatea contează mai mult decât cantitatea. Așa este și în materie de conținut SEO: este mai bine să plasezi cuvinte cheie în număr mic, dar pe fiecare pagină, decât să faci o supraîncărcare a uneia singură cu ele. De asemenea, este important să fie distribuite uniform, fără a se crea o concentrare prea mare de cuvinte cheie în anumite fragmente de text, ocolindu-le pe altele.

Dar, cel mai important: conținutul ar trebui să fie util, interesant și ușor de citit de utilizator.

●      Analiza semantică a site-ului

În urmă cu niște ani, motorul de căutare Google își baza analiza semantică a site-ului pe cuvintele cheie. Acum lucrurile s-au schimbat radical. Algoritmii Google nu mai caută pur și simplu respectivele expresii cheie, ci analizează fiecare propoziție cu foarte mare fidelitate. Inclusiv din punct de vedere al semanticii, al conținutului: stabilește în baza unor criterii pe care le (auto)perfecționează continuu dacă sunt suficient de bine compuse, dacă transmit cu exactitate esența resursei pe care o descriu. Acest proces de căutare semantică revoluționar va deveni tot mai vizibil în 2023.

Ceea ce va conta nu mai sunt cuvintele cheie și expresiile utilizate în respectivul conținut, ci cât de organic se potrivesc ele în text, cât de relevante sunt pe un anume site/pagină web.

●      Ușurința de navigare pe site

Acesta este un factor SEO foarte important care are un impact enorm asupra clasamentului site-ului. O mare importanță trebuie acordată navigării comode  a utilizatorului în căutarea unei resurse online, motiv pentru care ea trebuie să fie bine structurată.

Scopul SEO nu ar trebui să fie exclusiv traficul, ci și capacitatea de a găsi cu ușurință informațiile necesare pe site. Trebuie să existe un meniu intuitiv al site-ului, toate informațiile să fie colectate în secțiuni clare, după subiect. Titlul fiecărei secțiuni ar trebui să reflecte pe deplin esența conținutului acesteia, astfel încât, atunci când o va deschide, utilizatorul să găsească exact ceea ce caută, nu să fie obligat să mai facă și alte acțiuni suplimentare.

●      Viteza de încărcare și securitatea site-ului

Oricât de interesant este un site, indiferent cât de utile ar fi informațiile conținute pe acesta, niciun utilizator nu îl va accesa dacă durează mult timp până se încarcă. O viteză bună de descărcare a devenit principalul semn al calității unei resurse web. Cum se poate crește aceasta? Prin reducerea dimensiunii imaginilor, ștergerea sistematică a elementelor inutile din memoria cache și din back-end etc.

De asemenea, în zilele noastre, site-urile cu SSL au mai multe șanse să se claseze în partea de sus a rezultatelor căutării decât cele care nu o au. Acest principiu se aplică prioritar site-urilor comerciale.

 

Digital Metrics - agenție seo acreditată internațional te poate ajuta să ai o foarte bună vizibilitate online în provocatorul an 2023! Ia legătura cu specialiștii de aici chiar azi!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.